Monday, July 20, 2015

ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΖΩΗΣ



ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΖΩΗΣ

Του θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού
=====

Την βδομάδα που πέρασε συγκροτήθηκε στη Μόσχα ένα επιστημονικό συμπόσιο. Σ’ αυτό παρεκάθησαν δεκάδες κορυφαίοι επιστήμονες από διάφορους κλάδους, τόσο από τη Ρωσία όσο και από άλλες 12 χώρες, μεταξύ των οποίων από τις  Ηνωμένες Πολιτείες και από το Ισραήλ. 

Όλοι αυτοί οι επιστήμονες διεκήρυξαν ότι το αγέννητο παιδί είναι άνθρωπος από τη στιγμή της συλλήψεως. Ταυτόχρονα απαίτησαν την απαγόρευση της προγεννητικής βρεφοκτονίας (δηλαδή των εκτρώσεων) στη Χώρα. Ο Σεργκέι Τσιεσνόκωφ, Προέδρος του «Φεστιβάλ υπέρ της ζωής» της Μόσχας, που οργάνωσε το επιστημονικό αυτό συμπόσιο, δήλωσε ότι τέτοιο επιστημονικό συμπόσιο για το γεγονός ότι το αγέννητο παιδί είναι άνθρωπος δεν ξανάγινε προηγουμένως, ούτε στη Ρωσία, ούτε σε καμιά άλλη μετασοβιετική χώρα. Το εν λογω Συμπόσιο οργανώθηκε με αφορμή μια πρόταση στο Ρωσικό ποινικό κώδικα,που αναφέρει ότι η στιγμή της έναρξης της ζωής πρέπει να αποφασιστεί με την προσκόμιση των εγκυρότερων επιστημονικών αποδεικτικών στοιχείων. Τα πορίσματα του Συμποσίου θα υποβληθούν στη Ρωσική κυβέρνηση. Στο κείμενο αυτό αναφέρεται ότι οι επιστημονικές αποδείξεις για το ότι η ανθρώπινη ζωή αρχίζει τη στιγμή της συλλήψεως είναι συντριπτικές (overwhelming).

Στο Συμπόσιο συμμετείχε και εκπρόσωπος του Πατριαρχείου της Μόσχας. Δεν μπορεί παρά να σχολιάσει κάποιος ευμενώς την επιστημονική αυτή προσπάθεια. Φυσικά για ένα χριστιανό, που αντλεί από το λόγο του Θεού την θέση ότι ιερότητα της ζωής περιλαμβάνει και τα αγέννητα παιδιά δεν είναι κάτι νέο, ούτε πρωτόγνωρο. 

Θυμίζω απλώς την επίσκεψη της Θεοτόκου στην Ελισάβετ και τη χαρά του Προδρόμου (που ήταν έμβρυο στην κοιλιά της μάνας του) γι’ αυτό. 

Πότε θα το ακούσουν αυτό και οι υποστηρικτές του μ. μοναχού Ιωσήφ του Βατοπαιδινού ώστε να καταλάβουν ότι η θέση του «ότι το αγέννητο παιδί μέχρι τον τρίτο μήνα της κυήσεως δεν είναι άνθρωπος» είναι αντιχριστιανική, αντεπιστημονική κι αυτόχρημα απάνθρωπη;

No comments:

Post a Comment