Tuesday, July 28, 2015

Α. ΠΙΤΣΙΛΛΙΔΗΣ ΚΑΙ ΦΟΝΟΙ ΑΓΕΝΝΗΤΩΝ ΕΜΒΡΥΩΝ



Α. ΠΙΤΣΙΛΛΙΔΗΣ ΚΑΙ ΦΟΝΟΙ ΑΓΕΝΝΗΤΩΝ ΕΜΒΡΥΩΝ

Του θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού
=====

Κυκλοφόρησε η Έκθεση της Τριμελούς Επιτροπής της Ι. Συνόδου σχετικά με τις θέσεις που εκφράζει, εδώ και χρόνια, ο κ. Α. Πιτσιλλίδης. 

Μερικά σχόλια για το θέμα των εκτρώσεων. Ο κ. Α. Πιτσιλλίδης χωρίζει τις εκτρώσεις σε δυο είδη: 
α΄ διακοπή της κυήσεως, δηλαδή από την στιγμή της συλλήψεως μέχρι τις 53 μέρες, κατά τις οποίες το έμβρυο ΔΕΝ είναι (κατ’ αυτόν) άνθρωπος αλλά φυτό !!! κι επιτρέπονται οι εκτρώσεις, και 
β΄ έκτρωση, που είναι καταδικαστέα. 

Εκ προοιμίου οι θέσεις του όχι απλώς δεν είναι ορθόδοξες αλλά τόσο οι Παπικοί όσο και προτεσταντικές ομάδες έχουν εν προκειμένω πολύ καλύτερες θέσεις από αυτόν. 

Βασιζόμενοι στο λόγο του Θεού (στο κατά Λουκάν ευαγγέλιον) θυμίζουμε την επίσκεψη της Θεοτόκου στην Ελισάβετ, τη χαρά του Προδρόμου (εμβρύου 6 μηνών) και την ονομασία του εμβρύου-Χριστού (μερικών ημερών) ως Κυρίου από την Ελισάβετ. Για την Ελισάβετ ο Χριστός ΔΕΝ είναι φυτό (!!!) αλλά ο Κύριός της. 

Οι Άγιοι Πατέρες διακηρύσσουν ότι το έμβρυο είναι άνθρωπος «εξ άκρας συλλήψεως». Επειδή η Ορθόδοξη Εκκλησία βασίζεται στο λόγο του Θεού κι όχι σε «νόμους και εντάλματα ανθρώπων» ως Χριστιανοί καλούμε τον κ. Α. Πιτσιλλίδη να μας προσκομίσει ένα λόγο από τη Γραφή ή κάτι από τα συγγράμματα των Πατέρων με τα οποία να τεκμηριώνονται οι απόψεις του. 

Εδώ που έφτασαν τα πράγματα δεν υπάρχουν παρά μόνο δυο επιλογές: Η εν μετανοία απάρνηση των αντιχριστιανικών κι απάνθρωπων αυτών απόψεων εκ μέρους του Α. Πιτσιλλίδη (που θυμίζουν τη Μήδεια) ή η αποκοπή του, με απόφαση της Ι. Συνόδου, εκ του σώματος της Εκκλησίας. Φτάνει πια ο μακροχρόνιος σκανδαλισμός του λαού του Θεού.

No comments:

Post a Comment