Thursday, July 16, 2015

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ‘’ΦΑΝΑΤΙΚΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ’’ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΕΡΜΟΝΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ π. ΙΩΣΗΦ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟ



ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ‘’ΦΑΝΑΤΙΚΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ’’ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΕΡΜΟΝΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ π. ΙΩΣΗΦ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟ

(Τι άλλο θα ακούσουμε; Μέχρι και το ότι η φιλία ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, ότι θα είναι προσωρινή, επαίρονται ότι την ‘’προέβλεψε’’ ο τόσες φορές  διαψευθείς ‘’δικός τους’’)

Του θεολόγου κ. Β. Χαραλάμπους
=====

Με τη ιδιοτελή φραστική βεβαιότητα «τα είχε δει όλα», ομιλούν οι ‘’ημέτεροι’’ σε διαδικτυακούς ιστότοπους, ότι προέβλεψε ο π. Ιωσήφ Βατοπαιδινός και την προσωρινή φιλία των ΑΝΕΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ποιος θα ομιλήσει σε αυτούς που τον γνώρισαν πολύ μεταγενέστερα να χαμηλώσουν τους τόνους, καθότι τόσες φορές έχει διαψευστεί κι έτσι είναι αδιακρισία να του καταλογίζουν προφητικό χάρισμα;  

Μέχρι πότε θα προβάλλουν αυτόν τον Κύπριο μοναχό που κατατρομοκράτησε επανειλημμένα τους Έλληνες της Κύπρου ως μη ώφειλε; Θα αντιτάξουν φυσικά στο παραλήρημα των «τα είχε δει όλα», ότι  ο Κύπριος αυτός μοναχός ισχυρίστηκε συνιστών εαυτόν, ότι του δόθηκε «η γνώση των παρελθόντων των παρόντων και των μελλόντων» (από το σχετικό βίντεο που έχουν αναρτήσει).

Όσο αφορά τα περί προσωρινής φιλία των ΑΝΕΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει πει κάτι τέτοιο και αυτό είναι μεγάλο ψέμα. Εξάλλου πρόκειται περί ανομοίων κομάτων και το ότι η φιλία των είναι προσωρινή είναι ηλίου φαεινότερο. Προσπαθούν απλά κάθε γεγονός να το συμπεριλάβουν ερμηνευόμενο στα λεγόμενά του για να τον προβάλουν. Τέτοια εμμονή δυστυχώς, τέτοια νοσηρότητα.

Αντιλαμβάνονται οι ‘’ερμηνευτές’’ των αδιακρίτως λεχθέντων του τι ζημιά προκαλούν στην Εκκλησία;  Κάπως έτσι έκαναν και κάποιοι στις   Αρχιεπισκοπικές εκλογές στην Κύπρο και όταν δεν βγήκε ο ‘’δικός τους’’, μετά το πανηγύρι εκείνο του φανατισμού και της προσωποληψίας, ένοιωσαν την πλήρη απογοήτευση συνοδεύοντάς τη με τη φράση «Ο Θεός εγκατέλειψε την Κύπρο». Δεν την εγκατέλειψε ο Θεός την Κύπρο. Η νοσηρή προσωποληψία είναι αλλότροπη εγκατάλειψη του Θεού. 

Αντιλαμβάνονται και αυτοί που χαρίεις παρακολουθούν τα ενθουσιαστικά τούτα παραληρήματα, καθότι ‘’υπερυψούται’’ ο ‘’δικός τους’’, τι ζημιά προκαλούν στην Εκκλησία; Γιατί δεν αναφέρουν τις τόσες διαψεύσεις του, αφού έγιναν και αυτοί γνώστες της νοσηρής και λυπηρής αυτής αλληλουχίας; 

Όμως η περίοδος των «παχέων αγελάδων» γι’ αυτούς δεν έχει ακόμα παρέλθει. Θα έλθει η περίοδος των «ισχνών αγελάδων» και τότε όλα τούτα θα είναι απλώς λυπηρές ενθυμήσεις του παρελθόντος. Το ευχάριστό είναι ότι δεν είναι λίγοι «οι δικοί τους» που παραδέχονται με λύπη τη νοσηρότητα του πλήθους των οπαδών. Θα παρέλθει όμως η περίοδος των «παχέων αγελάδων».

No comments:

Post a Comment