Wednesday, July 15, 2015

ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ κ. ΞΟΥΛΙΔΟΥ, ΠΡΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΕΙΡΩΝΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ



ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ κ. ΞΟΥΛΙΔΟΥ, ΠΡΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΕΙΡΩΝΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

(Οι αναφορές περί "οράματός" της στη Βουλή και η… κατάληξη του)

Του θεολόγου κ. Β. Χαραλάμπους
=====

Ιστολόγια αναπαράγουν το γεγονός του καλουμένου ‘’οράματος‘’, με τη βουλευτή των ΑΝΕΛ κ. Σταυρούλα Ξουλίδου (σύμφωνα με ρεπορτάζ του Αlpha, το οποίο δεν έχει διαψευστεί), με έκδηλα ειρωνικά σχόλια τόσο για τη βουλευτή των ΑΝΕΛ κ. Σταυρούλα Ξουλίδου, όσο και για την Εκκλησία. 

Είναι γεγονός πολύ λυπηρό, η ειρωνική δημοσιογραφική αλληλουχία που ακολούθησε το ‘’συμβάν’’ στη Βουλή των Ελλήνων, με τη βουλευτή των ΑΝΕΛ κ. Ξουλίδου. 

Το κείμενο αυτό δεν έχει σκοπό να μειώσει την κ. Ξουλίδου, αλλά μέσα από αυτό να εκφράσουμε τη λύπη μας για την δημοσιογραφική ειρωνία που ακολούθησε το γεγονός. Η αδιάκριτη και βιαστική δημοσιοποίηση του ‘’γεγονότος’’ που έζησε η κ. Σταυρούλα Ξουλίδου (κατά τον ισχυρισμό της), χωρίς κανένα προβληματισμό αν είναι εκ Θεού ή όχι το χαρακτηρισθέν ‘’όραμά’’ της, προκάλεσε όλες αυτές τις ειρωνείες. 

Γνωρίζει η κ. Ξουλίδου, η οποία έχει σπουδάσει Θεολογία, ότι στο θέμα των οραμάτων πρέπει ο Χριστιανός να είναι πολύ φειδωλός, τόσο στην αποδοχή των οραμάτων, όσο και στη δημοσιοποίησή τους. Το θέμα δυστυχώς πήρε τέτοιες διαστάσεις, που τελικά προκάλεσε ειρωνεία και για την Εκκλησία. 

Επιπρόσθετα με αυτά στο τέλος επέλεξε να ακολουθήσει την προτροπή του προέδρου του κόμματος της και όχι την προτροπή του Αγίου (όπως ήταν ο ισχυρισμός της). 

Αν πίστευε ότι ήταν όντως ο Άγιος, γιατί άκουσε τον παρακούσαντα την  προτροπή του Αγίου Παϊσίου για μη ψήφιση αθέου Πρωθυπουργού και όχι τον Άγιο όπως ισχυρίστηκε; Η κατάληξη αυτή δυστυχώς είχε ως αποτέλεσμα ιστολόγια να βρουν αφορμές για πλήθος ειρωνικών σχολίων και για την Εκκλησία.

No comments:

Post a Comment