Friday, July 24, 2015

ΠΟΙΟΥΣ ΠΡΟΚΡΙΝΕΙ ΑΞΙΟΥΣ ΓΙΑ ΔΙΑΔΟΧΟΥΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ;



ΠΟΙΟΥΣ ΠΡΟΚΡΙΝΕΙ ΑΞΙΟΥΣ ΓΙΑ ΔΙΑΔΟΧΟΥΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στον “Εθνικό Κήρυκα”, ο Σεβ. Μελόης κ. Φιλόθεος αναφέρθηκε στο διάδοχο του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου και πρόκρινε δύο ονόματα μεταξύ των ιεραρχών της Αρχιεπισκοπής Αμερικής ως άξια για να τον διαδεχθούν.

Είναι πολύ λυπηρό επειδή ο Σεβασμιότατος Μελόης δεν θέλησε να δημοσιοποιηθούν τα ονόματα των ιεραρχών που προκρίνει ως άξιους διαδόχους του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου.

Αν θεωρεί ότι δύο ιεράρχες της Αμερικής έχουν τα προσόντα να διαδεχθούν τον Σεβ. Δημήτριο έπρεπε να έχει το θάρρος να τους κατονομάσει για να προβληματίσει θετικά όλους μας.

Αυτό που μας ενδιαφέρει προπαντός δεν είναι τόσο τα ονόματα αλλά το ποιόν των αρχιερέων που προτείνει ως άξιους διαδόχους του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου.

Πρόκειται για παραδοσιακούς ιεράρχες αποστασιοποιημένους από τον Οικουμενισμό, την εκκοσμίκευση και τους νεωτερισμούς ή πρόκειται για ιεράρχες που έκυψαν τον αυχένα στο Μολώχ της αλλοτρίωσης του ορθοδόξου φρονήματος;

Ελπίζουμε ότι ο Σεβ. Μελόης συναισθάνεται την κρισιμότητα των καιρών και της θλιβερής κατάστασης που επικρατεί στην Εκκλησία της Αμερικής. Πιστεύουμε ότι συνειδητοποιεί ότι η Εκκλησία της Αμερικής έχει απόλυτη ανάγκη από παραδοσιακό πρωθιεράρχη για να την εμπνεύσει και να την οδηγήσει στις ρίζες της παραδοσιακής ευσέβειας. Δεν είναι καθόλου αρκετό ένας ιεράρχης να έχει διοικητικές και οργανωτικές ικανότητες, να είναι μορφωμένος, να γνωρίζει τον τρόπο λειτουργίας της Εκκλησίας της Αμερικής κτλ.. Χρειάζεται να είναι φτιαγμένος από τη στόφα εκείνη που θα του δίνει τη δυνατότητα να οδηγήσει την Εκκλησία της Αμερικής από την Αίγυπτο της δουλείας του εκπροτεσταντισμού και της εκκοσμίκευσης στην Γη της επαγγελίας της ορθόδοξης ευσέβειας.

Αυτά φυσικά έχουν σημασία όταν κενώσει ο Θρόνος της Αμερικής, επειδή για την ώρα ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος διακονεί με φόβο Θεού το ποίμνιο της Εκκλησίας της Αμερικής.

No comments:

Post a Comment