Sunday, July 12, 2015

ΤΑ ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΣΤΗ ΣΟΥΡΩΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗ


ΤΑ ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΣΤΗ ΣΟΥΡΩΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Η επίσκεψη του Παναγιότατου Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου στην Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στη Σουρωτή -όπου βρίσκεται ο τάφος του Αγίου- προκάλεσε -ως εικός- πολλή συγκίνηση εξαιτίας της παρουσίας πλήθους λαού, πολλών αρχιερέων που πήγαν να τιμήσουν την μνήμη του Αγίου και δη του Οικουμενικού Πατριάρχη ο οποίος εκφώνησε εμπνευσμένο λόγο και προσευχήθηκε θερμά γονατιστός στον Άγιο.

Παράλληλα ορισμένα άλλα γεγονότα δείχνουν ότι υπάρχει πολύ μούδιασμα έναντι του Παναγιότατου εξαιτίας των οικουμενιστικών ακροβασιών του Πατριαρχείου.

Μπορεί μεν η Ηγουμένη της Μονής Φιλοθέη να ευχήθηκε στον Παναγιότατο “να συνεχίσετε να ορθοτομείτε τον λόγο της αληθείας”, αλλά την άποψή της δεν φαίνεται να συμμερίζονται πολλοί αφού ελάχιστοι επίσημοι και εκπρόσωποι μονών παρεβρέθηκαν.

Από τα Αγιορείτικα Μοναστήρια σχεδόν όλα δεν αντιπροσωπεύτηκαν ενώ την Ορμύλια αντιπροσώπευσε ο π. Σεραπίων Σιμωνοπετρίτης. Πήγαν επίσης οι π. Θεόκλητος Μπόλκας και π. Αρσένιος Βλιαγκόφτης της ιδίας Μονής και εκδότης του περιοδικού “Παρακαταθήκη”. Ούτε Ηγούμενοι ανδρώων και γυναικείων Μονών, μοναχοί και μοναχές -εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων- παρεβρέθηκαν, ούτε άλλοι επίσημοι πλην των αρχιερέων που προσκάλεσε ο οικείος Μητροπολίτης Κασσανδρείας Συνέσιος.

Ο λαός του Θεού συμμετέσχε μαζικά στην πανήγυρι του Αγίου. Είναι χαρακτηριστικό ότι βγήκαν πολλά δισκοπότηρα για να κοινωνήσουν οι πιστοί. Εντούτοις, ενώ ο κόσμος δείχνει μεγάλη τιμή στον Άγιο και είναι λίαν συγκινημένος με την περιπέτεια της υγείας του Παναγιότατου και προσεύχεται θερμά στον Άγιο Παίσιο και στον Κύριο να τον θεραπεύσουν, πλην όμως είναι αποκαρδιωμένος με τα οικουμενιστικά ανοίγματα του Φαναρίου.

No comments:

Post a Comment