Wednesday, July 1, 2015

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ



ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος δήλωσε ότι από την επόμενη Ακαδημαική χρονιά θα αρχίσει τη λειτουργία της η Θεολογική Σχολή της Κύπρου.

Εκφράζουμε τη χαρά μας γι’ αυτό και ελπίζουμε ότι θα βοηθήσει στην επιμόρφωση των ιερέων της και στον καταρτισμό άλλων λαικών μελών της.

Υπάρχει μόνον ένα σκεπτικισμός για το θέμα.

Ελπίζουμε ότι οικουμενιστές, νεωτεριστές εκκοσμικευμένοι, Νεονικολαίτες και μεταπατερικοί Καθηγητές δεν θα επιτρέψει η Σύνοδος να διδάσκουν στην εν λόγω Σχολή αφού τελεί υπό την αιγίδα της Εκκλησίας.

Ας γίνουμε συγκεκριμένοι. Ελπίζουμε ότι μεταξύ του διδακτικού προσωπικού της δεν συμπεριλαμβάνονται λ.χ. ονόματα όπως ο κ. Θεόδωρος Γιάγκου, ο κ. Σταύρος Φωτίου και ο κ. Ανδρέας Πιτσιλλίδης.

Μπορεί οι πιο πάνω και πολλοί άλλοι να έχουν τα ακαδημαικά προσόντα να διδάσκουν αλλά οι λανθασμένες θέσεις τους σε θέματα πίστεως τους καθιστά προβληματικούς καθηγητές της Σχολής.

Παρακαλούμε θερμά τον Μακαριότατο και τους συνοδικούς αρχιερείς της Κύπρου να προσέξουν πολύ ώστε να διοριστούν καθηγητές με παραδοσιακό φρόνημα για να βοηθήσουν στην κατά Θεόν αγωγή των νέων κληρικών και άλλων σπουδαστών της.

No comments:

Post a Comment