Wednesday, June 24, 2015

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΣΤΙΣ ΜΕΙΚΤΕΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ, ΑΛΛΑ ΜΕ KΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ



ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΣΤΙΣ ΜΕΙΚΤΕΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ, ΑΛΛΑ ΜΕ KΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ

(Η αστυνόμευση και τα ‘’αυστηρά’’ μέτρα δεν αρκούν)

Του κ. Β. Χαραλάμπους, θεολόγου
=====

Δυσάρεστες αναφορές μας αναγκάζουν να αναφερθούμε και πάλι στις μεικτές κατασκηνώσεις, που δυστυχώς κάποιοι εφαρμόζουν στην Κύπρο. Δεν πιστεύω ότι αμφισβητείται η αυξημένη πιθανότητα εκτρόπων, αφορμουμένων από τη μορφή της μεικτής κατασκήνωσης. Ποιος αμφιβάλλει ότι η συμπεριφορά κάποιων εφήβων και δη των λυκειακών τάξεων, είναι αναμενόμενη;

Πρόσφατα συναντήθηκα με κάποιους απλούς ανθρώπους που διαμένουν σε χωριό στην Κύπρο, όπου στα όριά του γίνονται μεικτές κατασκηνώσεις. Επειδή παλαιότερα κάτι μου είχαν αναφέρει, πήρα το θάρρος να ρωτήσω και πάλι. Οι αναφορές δεν ήταν ευχάριστες. Μάλιστα ο ένας μου ανέφερε και για δυσάρεστα ‘’ευρήματα’’. Θα πω και τούτο που με λύπησε. Στην ερώτηση «γιατί δεν τα λές», η απάντηση «δεν θα ακούσουν» συνοδεύτηκε με μορφασμούς πικρίας. 

Παλαιότερα σε κάποια μεικτή κατασκήνωση ‘’εκδιώχθηκαν’’ πάνω από 15 παιδιά. Ποια κατασκήνωση έχει εκδιώξει τόσα παιδιά; Το γεγονός μάλιστα της‘’βραδινής’’ εκδίωξης παιδιού, "αυτοστιγμεί" σχεδόν, είναι πιστεύω καθοριστικό για κατάργηση των μεικτών κατασκηνώσεων. 

Η διερεύνηση με πολύ μεγάλη σοβαρότητα, για ύπαρξη τυχόν εκτροπών σε μεικτή κατασκήνωση, πιστεύουμε είναι απαραίτητη. Καθίσταται απολύτως αναγκαία η εκζήτηση της αλήθειας, για το καλό των παιδιών. 

Σε αυτό το έργο της εκζήτησης της αλήθειας θα είναι βοηθητικές και οι μαρτυρίες απλών ανθρώπων, που ποικιλοτρόπως βοηθούν για την καλή λειτουργία μιας μεικτής κατασκήνωσης.

Στην Κύπρο κάποιοι εφαρμόζουν το είδος αυτό και κάποιοι δυστυχώς προβληματίζονται για εφαρμογή των. Είναι λοιπόν φρονιμότερο να γίνεται δεύτερη σκέψη, όταν πρόκειται να επιλεγεί το είδος της μεικτής κατασκήνωσης, καθότι καραδοκούν σοβαροί κίνδυνοι, ιδιαιτέρως μάλιστα σε κατασκηνώσεις με παιδιά του Λυκείου. Η αστυνόμευση και τα ‘’αυστηρά’’ μέτρα δεν αρκούν.

3 comments:

  1. Οι μικτές κατασκηνώσεις είναι εκκολαπτήριο ευλογημένων σχέσεων και μετέπειτα γάμων. Η κατάργηση τους θα ωθήσει τους νέους στα κέντρα διασκεδάσεως για γνωριμίες.

    ReplyDelete
  2. ΕΠΕΙΔΗ ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟ ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ Ο ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ ΕΚΛΑΜΒΑΝΩ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΩΣ ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΙΕΡΟΤΑΤΟΥ ΛΕΜΕΣΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕΙΚΤΕΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ.

    ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΤΙΣ ΚΑΝΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΠΟΣΟ ΣΤΡΑΒΑ ΠΟΡΕΥΕΤΑΙ Ο ΠΑΝΙΕΡΟΤΑΤΟΣ ΛΕΜΕΣΟΥ.

    ReplyDelete
  3. Δηλ. Η πορνεία στις κατασκηνώσεις είναι καλή ενώ στα κέντρα διασκέδασης αμαρτία;

    Εάν το άλας μωρανθεί...

    ReplyDelete