Thursday, June 25, 2015

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΠΟΥ ΕΞΕΔΩΣΕ Η ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ “ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ”



ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΠΟΥ ΕΞΕΔΩΣΕ Η ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ “ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ”

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Η Γενική Ιερατική Σύναξη και οι μοναστικές αδελφότητες της Ιεράς Μητρόπολεως Αιτωλοακαρνανίας εξέδωσαν ένα πολύ δυνατό ψήφισμα αναφορικά με την πρόθεση της κυβέρνησης να ψηφίσει επέκταση του “συμφώνου συμβίωσης” και για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια.

Συγχαίρουμε μεν τον Σεβ. Αιτωλοακαρνανίας αλλά διερωτόμαστε αν θεωρούν ότι ένα ή πολλά ψήφισματα είναι αρκετά για να σταματήσουν την κυβέρνηση από το να θεσμοθετήσει την ανομία.

Αν θέλουμε να μη γίνει νόμος του κράτους η βούληση της κυβέρνησης πρέπει να ασκηθούν οι δέουσες πολιτικές πιέσεις ιδιαίτερα προς το κόμμα των ΑΝΕΛ.

Δεν είναι καθόλου ικανοποιητικό αυτό που κάνουν συστηματικά οι ΑΝΕΛ. Δηλαδή καταψηφίζουν μεν όσα νομοσχέδια δεν ανταποκρίνονται προς την πολιτική βούληση των οπαδών του κόμματός τους για να μην απογοητεύσουν τους ψηφοφόρους τους, αλλά δεν θέτουν ποτέ βέτο στις κυβερνητικές αποφάσεις και δεν αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους προς την κυβέρνηση.

Με αυτό τον τρόπο και τα σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ εξυπηρετούν απόλυτα -αφού οι πολιτικές του επιλογές υιοθετούνται με τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού- και οι ίδιοι δεν χάνουν τα αγαθά και τις θέσεις της εξουσίας. Πρέπει λοιπόν να πιεστούν να ορθώσουν βέτο στις κυβερνητικές αποφάσεις ιδιαίτερα από όσους ψήφισαν ΑΝΕΛ και νιώθουν -ή τουλάχιστον θα έπρεπε να νιώθουν- ξεγελασμένοι.   

No comments:

Post a Comment