Monday, June 15, 2015

ΤΟ ΝΕΟ ΟΛΙΣΘΗΜΑ ΤΟΥ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΤΥΠΟΥ"



ΤΟ ΝΕΟ ΟΛΙΣΘΗΜΑ ΤΟΥ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΤΥΠΟΥ"

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Δυστυχώς δεν είναι είδηση τις τελευταίες βδομάδες -αφ’ ότου ο π. Βασίλειος Βολουδάκης ασκεί τον έλεγχο των πραγμάτων στον “Ορθόδοξο Τύπο”- να παρατηρείται ατόπημα με το πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της εφημερίδας. 

Αυτή τη φορά με ρεπορτάζ που επιγράφεται: “ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ, ΠΡΟΕ∆ΡΟΣ, ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΥΠ.ΕΞ. ∆ΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ” , κάποιος που υπογράφει ως Α.Ο.Κ., μιλά για τα δεδομένα της Εκκλησίας της Αμερικής χωρίς να κατέχει τα θέματα για τα οποία μιλά και ως εκ τούτου εξάγει λανθασμένα συμπεράσματα.

Νομίζει ότι ο βαμμένος οικουμενιστής Αρχιεπίσκοπος Ιάκωβος εξαναγκάστηκε σε παραίτηση ενώ η αλήθεια είναι ότι παραιτήθηκε οικειοθελώς όταν διαπίστωσε ότι τα σχέδιά του να οδηγήσει την Εκκλησία της Αμερικής σε αυτοκεφαλία ναυάγησαν οριστικά.

Επίσης ο Α.Ο.Κ. διατυπώνει τη λανθασμένη άποψη ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Σπυρίδωνας αντικαταστάθηκε επειδή έδειξε αδιάκριτη υπακοή στο Πατριαρχείο.

Αυτό που προβληματίζει είναι η εμμονή των συνεργατών και του ιδίου του π. Βολουδάκη να κάνουν διάγνωση εξ αποστάσεως και να συνταγογραφούν θεραπευτικές μεθόδους για μια Εκκλησία την οποία δεν γνωρίζουν.

Το βέβαιο είναι ότι οι άμεσες και έμμεσες επιθέσεις του “Ορθοδόξου Τύπου” τις τελευταίες βδομάδες εναντίον του Οικουμενικού Πατριαρχείου ως θεσμού εκτρέπουν τον στόχο της εφημερίδας που ήταν και πρέπει να παραμείνει το κατεξοχήν εκφραστικό έντυπο των αντιοικουμενιστών.

No comments:

Post a Comment