Sunday, June 21, 2015

ΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ;



ΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Η παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου για την κρίση φανερώνει για ποιο λόγο ο Μακαριότατος μιλά με φειδώ και μετριοπάθεια για την πρόθεση της κυβέρνησης να ψηφίσει το “σύμφωνο συμβίωσης” και για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δεν είναι άνθρωπος των άκρων. Τηρεί μια νηφάλια στάση και διατυπώνει θέσεις που γίνονται δεκτές από την πλειοψηφία του κόσμου.

Δεν θα εξηγήσω εδώ για ποιο λόγο δεν θεωρώ αρετή αυτή τη θεώρηση των πραγμάτων. Θέλεις από ιδιοσυγκρασία, θέλεις από τα διαβάσματα και τις εμπειρίες μου, πιστεύω στις ριζοσπαστικές λύσεις για όλα τα θέματα. Για να το πω με τη γλώσσα της μαγειρικής ποτέ δεν κατάλαβα πώς φτιάχνεις ομελέτες χωρίς να σπάσεις αυγά.

Ασχέτως του πώς εγώ αντιλαμβάνομαι τα πράγματα τώρα κατανοώ για ποιο λόγο ο Μακαριότατος αρνήθηκε να συγκαλέσει την Ιεραρχία για να επιληφθεί του “συμφώνου συμβίωσης” και γιατί η παρέμβασή του για την κρίση έχει ενωτικό και συμβιβαστικό τόνο.

Ο χρόνος θα αποδείξει αν ο Μακαριότατος έχει δίκαιο.

Θα φανεί αν η μετριοπαθής στάση έναντι του ΣΥΡΙΖΑ θα λειτουργήσει επoικοδομητικά στους μαθητευόμενους μάγους που μας κυβερνούν ή αν θα τους αποχαλινώσει περισσότερο στην επιδίωξη των στόχων τους.

Η δική μου άποψη είναι ότι η στάση αυτή δεν βοηθά αλλά όπως ανέφερα ο χρόνος θα αποδείξει ποια προσέγγιση είναι η ορθή. Και ίσως δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε πολύ γι’ αυτό.

No comments:

Post a Comment