Tuesday, June 16, 2015

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ



ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Ουδόλως υιοθετούμε τις συκοφαντίες εναντίον του Πανιερότατου Μητροπολίτη Τριμυθούντος κ. Βαρνάβα και του Πανιερότατου Μητροπολίτη Μόρφου κ. Νεόφυτου ότι δήθεν υπέγραψαν υπερμνημόνιο κατάργησης Ακολουθιών και αγρυπνιών.

Είναι τοις πάσιν γνωστό ότι ο Πανιερότατος Τριμυθούντος είναι ακατηγόρητος ιεράρχης, λίαν ασκητικός και φιλακόλουθος που επιζητεί με κάθε τρόπο την λειτουργική αγωγή του ποιμνίου του.

Άγνωστα είναι τα ελατήρια των συκοφαντών του αν και είναι φανερός ο στόχος τους.

Ματαιοπονούν. Ο κόσμος γνωρίζει ότι ελάχιστοι ιεράρχες της Ορθοδοξίας έχουν το παραδοσιακό φρόνημα του Πανιερότατου Τριμυθούντος.

Οι ίδιες συκοφαντίες απευθύνονται και προς τον Πανιερότατο Μόρφου. Είναι απολύτως αναληθές ότι επιδιώκει την κατάργηση ορθοδόξων Ακολουθιών και αγρυπνιών. Το αντίθετο συμβαίνει. Δείχνει ιδιαίτερη μέριμνα για τη λειτουργική αγωγή του ποιμνίου του.

Βεβαίως ο Πανιερότατος Μόρφου μας έχει στενοχωρήσει κατ’ επανάληψη τα τελευταία χρόνια με σειρά απαράδεκτων οικουμενιστικών ενεργειών και δηλώσεων του. Μας έχει πικράνει γι’ αυτά που αναφέρει για την ολιστική ιατρική. Μας θλίβει με τις μικτές κατασκηνώσεις που διοργανώνει. Μας απογοητεύει με τις άστοχες θέσεις του στο εθνικό θέμα. Μας φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση με τις προβληματικές συνεντεύξεις που δίνει με τις οποίες διατυπώνει πληθώρα ατοπημάτων μεταξύ των οποίων ότι οι πιστοί πρέπει να μελετούν το Κοράνι. Μας κατασκανδάλισε με την παρουσία του στο γεύμα που συνέφαγαν ορισμένοι ιεράρχες με τον Πάπα Βενέδικτο ΙΣτ΄ όταν επισκέφθηκε την Κύπρο κτλ..

Όλα τα πιο πάνω, όμως, ουδόλως σημαίνουν ότι είναι ένοχος της συκοφαντίας ότι δήθεν επιδιώκει την κατάργηση Ακολουθιών και αγρυπνιών.

Δυστυχώς ορισμένοι παραβλέπουν τις απολύτως στοιχειοθετημένες παράνομες ενέργειες και δηλώσεις και ασχολούνται με συκοφαντίες.

Αφού θέλουν να ασχοληθούν με θέματα που αφορούν την Εκκλησία της Κύπρου γιατί δεν ασχολούνται λ.χ. με τις απαράδεκτες δηλώσεις του Πανιερότατου Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανάσιου, ο οποίος δήλωσε -και ουδέποτε ανεκάλεσε- ότι οι πιστοί οφείλουν να ακολουθούν τους επισκόπους ακόμη και όταν τους οδηγούν στις αιρέσεις ή με πολλές άλλες οικουμενιστικές δηλώσεις και συμπροσευχές ιεραρχών της Εκκλησίας της Κύπρου ή με τις πλάνες και τις θεομπαιξίες του Ιωσήφ του Βατοπαιδινού;

No comments:

Post a Comment