Tuesday, June 16, 2015

ΣΕΒ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ! Η ΕΚΚΟΣΜΙΚΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ!



ΣΕΒ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ! Η ΕΚΚΟΣΜΙΚΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Δήλωσε ο Σεβ. Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος σε ομιλία του κατά τη χειροτονία κληρικού:

“Η εποχή την οποία επέλεξες να εισέλθεις στην ιερωσύνη είναι «κρίσιμη, καθώς τα πράγματα στην πατρίδα μας έχουν ριζικά αλλάξει. Πρέπει να έχουμε απόλυτη συνείδηση ότι ζούμε σε μια εποχή, που διαμορφώνεται γύρω μας ένα καθαρά κοσμικό κράτος, που μέρα με την ημέρα θα απεκδύεται κάθε τι το ιερό, το άγιο, το εκκλησιαστικό, κάθε τι που μέχρι τώρα το συνέδεε με την παράδοση, με την πίστη και τους αγώνες του λαού. Είναι ένα τελεσίδικο γεγονός. Σ' αυτή τη δύσκολη εποχή η Εκκλησία καλεί ανθρώπους, με τα χαρακτηριστικά των Αποστόλων, ν' αναλάβουν ένα πολύ βαρύ έργο, να συνεχίσουν να συγκροτούν το Σώμα του Χριστού, να δίδουν μαρτυρία πίστεως, ελπίδος και Αναστάσεως.”

Ωραιότατοι λόγοι εκτός από το γεγονός ότι εξέρχονται από τα χείλη του Σεβ. Δημητριάδος ο οποίος με την Ακαδημία των αντιπατερικών Σπουδών που έχει στη Μητρόπολή του δεν κάνει τίποτε άλλο εκτός από το να εκκοσμικεύει στην ίδια την ουσία της την ορθόδοξη θεολογία και ποιμαντική.

Ο Σεβασμιότατος πολύ ορθά επισημαίνει τους κινδύνους από την αποιεροποίηση της ζωής του σύγχρονου ανθρώπου, η οποία μελλοντικά θα συντελείται με αυξανόμενους ρυθμούς. 

Εμείς πρωτίστως ανησυχούμε από την εκκοσμίκευση της ίδιας της Εκκλησίας, της θεολογίας και της ποιμαντικής της. Γι’ αυτό έχουμε μεγάλη πικρία με τον Σεβ. Δημητριάδος αφού η Μητρόπολή του κρατεί τα σκήπτρα της πρωτοπορίας του Οικουμενισμού, της μεταπατερικής θεολογίας και των νεωτερισμών που οδηγούν σε πλήρη εκκομίκευση την Εκκλησία.

No comments:

Post a Comment