Saturday, May 23, 2015

ΠΑΠΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΡΑΥΓΗ ΣΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΓΟΜΟΡΡΑΣ



ΠΑΠΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΡΑΥΓΗ ΣΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΓΟΜΟΡΡΑΣ

Του θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού
=====

«Κραυγή Σοδόμων και Γομόρρας πεπλήθυνται προς με και αι αμαρτίαι αυτών μεγάλαι σφόδρα» (Γεν. ιη΄20). Η σαφής αυτή αποστροφή του Θεού από την αμαρτία της ομοφυλοφιλίας δεν έφτασε στ’ αυτιά του Τίμοθυ Ράτκλιφ, πρώην ηγουμένου του παπικού τάγματος των Δομινικανών; 

Ο εν λόγω παπικός αξιωματούχος σήμερα έχει προαχθεί και είναι σύμβουλος του «Ποντιφικού Συμβουλίου για τη δικαιοσύνη και την ειρήνη». Ο Παπας Φραγκίσκος έσπευσε να  δώσει στο Ράτκλιφ την πιο πάνω προαγωγή παρά τις επεφρασμένες του απόψεις υπέρ της ομοφυλοφιλίας. 

Τι υποστήριξε ο Τίμοθυ Ράτκλιφ; Το 2005 δήλωσε ότι ο σοδομισμός δεν πρέπει να αποκλείει κάποιον από την «ιερωσύνη». Από την «ιερωσύνη» συνέχισε, πρέπει να αποκλείονται όσοι αρνούνται την προσέλευση σ’ αυτήν των ομοφυλόφιλων. Σε διάλεξή του στο Λος Άντζελες το 2006 πρότεινε στους ακροατές του να γνωρίσουν ομοφυλόφιλους, να διαβάσουν βιβλία για την ομοφυλοφιλία, να βλέπουν έργα του κινηματογράφου για το θέμα κ.τ.ο. Ο άνθρωπος δεν κρύβεται, ούτε μασά τα λόγια του. 

Όλα τα πιο πάνω, όμως, είναι αντίθετα με τις διακηρυγμένες θέσεις του Παπισμού επί του θέματος αυτού. Κι όμως! Ούτε κανείς τον επέπληξε, μήτε κάποιος τον κάλεσε σε απολογία, ούτε του ζητήθηκε να ανακαλέσει. Και μάλιστα πήρε και προαγωγή! 

Φαίνεται σπεύδει να προλάβει τους Γάλλους Προτεστάντες που αποφάσισαν πρόσφατα, με συντριπτική πλειοψηφία μάλιστα, να «ευλογούν» οι πάστορές τους «γάμους» ομοφυλοφίλων. Συναγωνίζεται τον Κολομβιανό Χουάν Βισέντε Κόρντοβα, «επίσκοπο» του Πάπα και Γενικό Γραμματέα των Παπικών της χώρας αυτής, που πρόσφατα στο πανεπιστήμιο των Άνδεων ήταν τόσο σαφής υποστηρικτής του πάθους αυτού. Καμιά έκκληση στους ομοφυλόφιλους να ακολουθήσουν την οδό της μετανοίας. Δεν αρκούν τα σκάνδαλα της παιδεραστίας των φραγκοπαπάδων, για τα οποία βούηξε η Υφήλιος κι άνοιξαν κι αυτό τον ασκό του Αιόλου; Οι άνθρωποι δεν μπορούν να χωνέψουν ότι οι Προτεστάντες τους ξεπέρασαν σε αντιχριστιανικές κορώνες, καταρρακωνοντας την χριστιανική ηθική. Κι ο Πάπας τον υποστηρίζει με την εύγλωττή του σιωπή, αλλά και την προαγωγή. 

Οι  συντηρητικοί οπαδοί του Παπισμού είναι ανάστατοι… Κι οι δικοί μας οικουμενιστές; Δεν ακούουν, δεν βλέπουν, δεν ξέρουν τίποτε. Προάγουν κάθε μέρα που περνάει το λαϊκό οικουμενισμό. Η συμφωνία του Μπαλαμάντ, γι’ αυτούς, καλά κρατεί. Τι κι αν το χάσμα με τους κακοδόξους διευρύνεται; Τι κι αν ποδοπατείται κάθε ίχνος χριστιανικής ηθικής; Τι κι αν η Αγία Γραφή κι η διδασκαλία της χλευάζεται; Αυτοί το βιολί τους.

No comments:

Post a Comment