Thursday, May 21, 2015

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΔΙΑΦΟΡΟΣ ΣΤΟ ΑΝΤΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ κ. Ν. ΦΙΛΗ;



ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΔΙΑΦΟΡΟΣ ΣΤΟ ΑΝΤΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ κ. Ν. ΦΙΛΗ;

«Όσοι έχουν αντίληψη του κινδύνου πρέπει να εναντιώνονται στις τάσεις αυτές» - Άγιος Παΐσιος

Του θεολόγου κ. Β. Χαραλάμπους
=====

Ενοχλήθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Φιλής που έγινε με τιμές αρχηγού κράτους η υποδοχή των λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας, στην Αθήνα μετά από 1.000 χρόνια. Μας έχουν συνηθίσει δυστυχώς αρκετοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με το αντιεκκλησιαστικό μένος των. Για τη μεταφορά των λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας ο κ. Ν. Φιλής, έκανε λόγο για ‘’εμπόριο λειψάνων’’. 

Τα χαμόγελα της ανθρωπάρεσκης αβρότητας, η αδιαφορία και η υποτίμηση του ολισθήματος να εκλέγονται άθεοι στην εξουσία, ακολούθησε η κατήφεια. Είναι κι αυτό από  τα επακόλουθα του πλήθους των ανθρωπάρεσκων χαριεντισμών, από το Συνέδριο στη Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης ‘’Εκκλησία και Αριστερά’’.

Είναι πολύ λυπηρό να γνωρίζεις ότι για την άνοδο του αντιεκκλησιαστικού αυτού κόμματος, έχουν συμβάλει τα μέγιστα αρκετοί Χριστιανοί. Είναι όντως λυπηρό ένας Χριστιανός από τη μια να ομολογεί ότι το πρώτιστο είναι η Πίστη και από την άλλη να γίνεται συνεργός και συνένοχος για την εκλογή κομμάτων με δεδηλωμένη αντιεκκλησιαστική πολιτική. 

«Να ψηφίσετε όποιον βλέπετε ότι είναι καλύτερος, όποιον αγαπά πιο πολύ τον Θεόν και την πατρίδα, αυτόν να ψηφίσετε» συμβούλευε ο Άγιος Παΐσιος. Είναι όντως απαράδεκτο εκ των προτέρων να γνωρίζουν τόσο την αντιεκκλησιαστική, όσο και την αντεθνική στάση κάποιων και να εμμένεις στη συνενοχή των. 

Είναι ποικίλη η δυναμική της αντιεκκλησιαστικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. Να αναφέρει κανείς τη δήλωση του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν είναι ‘’θρησκευόμενος’’, με ότι αυτό συνεπάγεται; Να αναφέρει κανείς τη δήλωση βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που πρότεινε τη επιπρόσθετη φορολόγηση όσων  δηλώνουν Ορθόδοξοι Χριστιανοί; Να αναφέρει κανείς την απαράδεκτη στάση βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, που ντύθηκε καρναβαλλίστικα ως ιερέας, κρατώντας ένα πολύ μεγάλο ποτήρι κρασιού, ειρωνευόμενος την Θεία Κοινωνία;

«Παλιά αν ένας ευλαβής ασχολείτο με την κατάσταση στον κόσμο», έλεγε ο Όσιος Παΐσιος, «δεν πρέπει να ήταν καλά, ήταν για κλείσιμο στον Πύργο. Σήμερα αντίθετα, αν ένας ευλαβής δεν ενδιαφέρεται και δεν πονάει για την κατάσταση αυτή που επικρατεί στον κόσμο, είναι για κλείσιμο στον Πύργο».

«Το να ενδιαφέρεται κανείς τώρα και να ανησυχεί για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το έθνος μας είναι ομολογία, γιατί η Πολιτεία τα βάζει με τον θείο νόμο, «ψηφίζει νόμου ενάντιους στο νόμο του Θεού. Γι’ αυτό όσοι έχουν αντίληψη του κινδύνου πρέπει να εναντιώνονται στις τάσεις αυτές» έλεγε ο Όσιος Παΐσιος (Να σημειωθεί ότι ο Όσιος Παΐσιος, έζησε τον καιρό που ο Ανδρέας Παπανδρέου εξεδήλωσε το αντιεκκλησιαστικό του μένος).

Πώς μπορεί να είναι κανείς αδιάφορος με τέτοιο αντιεκκλησιαστικό μένος, από μέρους βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ; Πλησιάζει ο καιρός που οι ΑΝΕΛ θα αντιληφθούν το ατόπημά των, να αγνοούν το αντιεκκλησιαστικό μένος των Συριζαίων. Είναι δυνατό να μη πληροφορήθηκαν οι ΑΝΕΛ ή όσοι Χριστιανοί ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, τι έλεγε ο Άγιος Παΐσιος γι’ αυτά τα θέματα; 

No comments:

Post a Comment