Thursday, May 7, 2015

ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΣΤΟ ΜΑΝΧΑΤΑΝ



ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΣΤΟ ΜΑΝΧΑΤΑΝ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Την Κυριακή των Μυροφόρων εκκλησιάστηκα στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας στο Μανχάταν.

Οι πιστοί που εκκλησιάζονται στην κοινότητα είναι λιγοστοί αφού πρόκειται για κοινότητα που βρίσκεται σε περιοχή που δεν έχει ομογενείς. 

Οι λιγοστοί πιστοί που εκκλησιάζονται τις Κυριακές εκεί έρχονται από άλλα μέρη της Νέας Υόρκης με στόχο να κρατήσουν το ναό σε ορθόδοξα ελληνικά χέρια. Πρόκειται, λοιπόν, για ανθρώπους θυσίας που αξίζουν όλη την αγάπη και το βαθύ σεβασμό μας.

Επειδή η κοινότητα της Αγίας Βαρβάρας βρίσκεται στην καρδιά της Chinatown θέλω να πιστεύω ότι είναι προορισμένη να επιτελέσει ένα πολύ σπουδαίο ρόλο. 

Ως γνωστόν το μεγάλο πλήθος των μεταναστών από τις χώρες της Άπω Ανατολής (Κίνα, Νότιο Κορέα, Ιαπωνία κτλ.) που έρχονται ως μετανάστες στις ΗΠΑ ασπάζονται τον χριστιανισμό. 

Ελάχιστοι από αυτούς όμως προσέρχονται στην Ορθοδοξία, αλλά και οι πλείστοι από όσους προσέρχονται στην Ορθοδοξία προέρχονται από τους μικτούς γάμους. Υπάρχουν βέβαια -έστω και λίγοι- αυτοί που φτάνουν στην Ορθοδοξία κατόπιν πνευματικής αναζήτησης.

Προσεύχομαι στο Χριστό ο ναός της Αγίας Βαρβάρας, ως εκ της θέσεως που βρίσκεται και εξαιτίας της απουσίας ομογενών από την περιοχή, να μετεξελιχθεί σε κέντρο διάδοσης της Ορθοδοξίας ανάμεσα στους Κινέζους μετανάστες.

Προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να συνεργαστούν η Αρχιεπισκοπή, η κοινότητα της Αγίας Βαρβάρας αλλά και όσοι κινεζικής καταγωγής μετανάστες προσήλθαν και προσέρχονται στην Ορθοδοξία. 

Αυτό το αγκάλιασμα των ανθρώπων κάθε εθνότητας στην Εκκλησία είναι ο ορθόδοξος Οικουμενισμός για τον οποίο μιλά ο Όσιος Ιουστίνος Πόποβιτς.

No comments:

Post a Comment