Saturday, May 23, 2015

Η ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΘΗΜΑ ΤΟΥ π. ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ



Η ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΘΗΜΑ ΤΟΥ π. ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ

(Πλήρης εξευτελισμός του “Ορθοδόξου Τύπου”)

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Ξαναχτύπησε! Ο π. Βολουδάκης αμέσως μόλις πέρασε υπό τον πλήρη έλεγχό του τον “Ορθόδοξο Τύπο” κατέστη κυριολεκτικά πολιορκητικός κριός εναντίον του Οικουμενικού Θρόνου ως θεσμού.

Αυτή τη φορά ζητά να τεθεί θέμα αυτοκεφαλίας της Εκκλησίας της Αμερικής. Την πάτησε κανονικά, όμως, επειδή την ώρα που δημοσίευε τις περισπούδαστες αμπελοθεολογίες του στο ρεπορτάζ που υπογράφει ο γνωστός και μη εξαιρετέος Ν. Σ., ο Οικουμενικός Πατριάρχης προέβη σε πλήρη διάψευση των δημοσιευμάτων ότι δήθεν επιδιώκει την απομάκρυνση του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου όπως και τα σενάρια ότι ο Σεβασμιότατος ζήτησε να παραιτηθεί.

Δυστυχώς ο π. Βασίλειος Βολουδάκης έχει ήδη εκτρέψει τον αγώνα εναντίον του Οικουμενισμού σε αγώνα εναντίον του εμπερίστατου Οικουμενικού Θρόνου ως θεσμού.

Είναι χαρακτηριστικό της νοοτροπίας του να αποφαίνεται για θέματα που δεν κατέχει. Από πού και ως πού  γνωρίζει την κατάσταση στην Εκκλησία της Αμερικής και προτείνει λύσεις; Σιγά μην δεν είναι έτοιμη η Εκκλησία της Αμερικής για να πάρει Αυτοκεφαλία. Οι κληρικοί της συμπεριλαμβανομένων και των επισκόπων της -στη συντριπτική τους πλειοψηφία- είναι προκλητικά εκκοσμικευμένοι, οι φραγκοχορωδίες είναι ο συνήθης τρόπος λατρείας του Θεού στις πλείστες κοινότητες, ενώ η επίδραση της περίοικης προτεσταντικής κουλτούρας είναι ορατή διά γυμνού οφθαλμού σε κάθε έκφανση της ζωής της. Επομένως την Αυτοκεφαλία σε τι την χρειάζεται; Αφού τώρα δεν ακούν ούτε τον Πατριάρχη όταν τους συμβουλεύει να απομακρυνθούν από τα δυτικά πρότυπα φανταστείτε τι θα κάνουν αν πάρουν Αυτοκεφαλία. 

Ο π. Βασίλιεος Βολουδάκης να κοιτάξει τη δουλειά του. Και η δουλειά του δεν είναι να εισάγει Παποκαισαρικές κακοδοξίες, ούτε να μας συμβουλεύει τι να κάνουμε στην Εκκλησία της Αμερικής, όπως δουλειά του δεν είναι να εκτρέπει τον “Ορθόδοξο Τύπο” από την πορεία που ακολούθησε για δεκαετίες από την ίδρυσή του ως ναυαρχίδα του αντιοικουμενιστικού αγώνα και όχι ως τορπίλη εναντίον του εμπερίστατου Οικουμενικού Θρόνου την ώρα μάλιστα που οι Τούρκοι μετατρέπουν τη μία μετά την άλλη τις εκκλησίες της Αγίας Σοφίας σε τεμένη και απειλούν να πράξουν το ίδιο με την Αγία Σοφία Κωνσταντινουπόλεως.

No comments:

Post a Comment