Monday, May 25, 2015

Η ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΙΚΗ ΚΑΜΑΡΙΛΑ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΟΝ ΦΑΝΑΡΙΟΥ ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΟ



Η ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΙΚΗ ΚΑΜΑΡΙΛΑ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΟΝ ΦΑΝΑΡΙΟΥ ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Πρόσφατο δημοσίευμα του κ. Σωτήρη Τζούμα, στο ιστολόγιό του “Εξάψαλμος”, αναφέρει:

“Ολη αυτη η ατμόσφαιρα πάντως έκανε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να αρχίσει να κάνει τηλέφωνα προς τους Αρχιερείς και να τους ζητάει να υπερψηφίσουν τις δύο προτάσεις του.
Αν θέλετε τη γνώμη μας φίλοι αναγνώστες, η Μητροπολη Νέας Κρήνης θέλει έναν Ιεράρχη κοσμοπολίτη, που δεν θα προκαλέσει αρνητικά και δεν θα τρομάξει αλλά θα ενώσει τη νεολαία και το λαό και θα μετατρέψει την μικρή αλλά νευραλγική αυτή Μητρόπολη σε πνευματικό παράδεισο.
Ας ελπίσουμε οτι με την επικείμενη εκλογή αυτό θα συμβεί για το καλό της Εκκλησίας.”

Το δημοσίευμα φωτογραφίζει με σαφήνεια την προσπάθεια της Αρχιεπισκοπικής καμαρίλας να εξουδετερώσει την υποψηφιότητα του Αρχιμανδρίτη Ιουστίνου Μπαρδάκα για τη Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς. Ταυτόχρονα μας  αποκαλύπτει ότι προωθεί την υποψηφιότητα του βαμμένου οικουμενιστή και νεωτεριστή επισκόπου Φαναρίου Αγαθάγγελου.

Η τριχοτόμηση της Ιεραρχίας -αφού έχει προβληθεί ήδη και η υποψηφιότητα του Αρχιμ. Στέφανου Τόλια- ευνοεί σαφώς τα σχέδια του “Νεωκόρου”.

Πρωτίστως τα σχέδια των Ιερωνύμου-“Νεωκόρου” προωθεί η απαράδεκτη και αντικανονική παρέμβαση του πολυπράγμονος γόνου του Ιωσήφ του Βατοπαιδινού, Αρχιμ. Εφραίμ Βατοπαιδινού, ο οποίος κληροδότησε από τον πλανεμένο και Θεομπαίκτη του Γέροντα, την ανάγκη επέκτασης του imperium της Μονής Βατοπαιδίου ώστε να καταστεί το "Βατικανό της Ορθοδοξίας".

Με αυτά τα δεδομένα η προώθηση του Θεοφιλέστατου επισκόπου Φαναρίου κ. Αγαθάγγελου είναι πολύ ισχυρή υποψηφιότητα. Απομένει να φανεί αν η άξια υποψηφιότητα του Αρχιμ. Ιουστίνου Μπαρδάκα θα τελεσφορήσει ή αν θα επαναληφθεί το δυστύχημα που έγινε στη Μητρόπολη Σαλαμίνος όπου, αντί του άξιου κληρικού π. Χρυσόστομου Παπαθανασίου, εξελέγη ο ασήμαντος Κωνσταντίνος απλά και μόνον για να προσθέσει ο “Νεωκόρος” ακόμη ένα κουκί στο σακί του για την μελλοντική αναμέτρηση για το Αρχιεπισκοπικό αξίωμα.

No comments:

Post a Comment