Friday, May 29, 2015

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΜΠΑΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΧΝΗ ΤΟΥ ΗΡΩΔΗ



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΜΠΑΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΧΝΗ ΤΟΥ ΗΡΩΔΗ

Του θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού
=====

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, σε ομιλία του το Μάϊο στη Συνάντηση Κορυφής των Παπικών και «Ευαγγελικών» Προτεσταντών των ΗΠΑ στο πανεπιστήμιο Τζώρτζταουν, υποστήριξε ότι οι «εκκλησίες» πρέπει να διαθέτουν λιγότερο χρόνο και  ενδιαφέρον για τις εκτρώσεις και τους «γάμους» των ομοφυλοφίλων. 

Με απλά λόγια ο Αμερικανός Πρόεδρος δεν επιθυμεί να ασχολούνται οι άνθρωποι στη χώρα του με την καταπολέμηση του εγκλήματος των εκτρώσεων. Όσοι έχουν την ευαισθησία να διαμαρτύρονται, να φωνάζουν, να διαφωτίζουν  και να διαδηλώνουν κατά της εν ψυχρώ δολοφονίας τόσων μικρών, ανυπεράσπιστων, αθώων μωρών, πρέπει να θέσουν τέρμα στις δραστηριότητές τους. Με άλλους λόγους η κραταιά Αμερική, η παγκόσμια υπερδύναμη, που δίνει πιστοποιητικά δημοκρατίας και διαπιστώνει κάθε χρόνο με επίσημες εκθέσεις σε ποιες χώρες του κόσμου παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, φτάνει στο σημείο να μιμείται δουλικά το ανελεύθερο κι ολοκληρωτικό καθεστώς της Κίνας. Αυτό το καθεστώς, ως γνωστόν, δεν επιτρέπει στους πολίτες του να αποκτήσουν περισσότερα από ένα παιδιά, κι όταν κάποια οικογένεια τολμήσει και παραβιάσει τις νόρμες, δηλαδή αποκτήσει περισσότερα τους ενός παιδιά, ασκεί τόση καταπίεση στους ανθρωπους αυτούς που τους υποχρεώνει να καταφύγουν στην έκτρωση. Ο Πρόεδρος της Υπερδύναμης, όπως και το Δημοκρατικό Κόμμα, συμπαρατάσσεται με όλους εκείνους τους αιμοδιψείς δημίους, που σφάζουν αλύπητα, μέσω των εκτρώσεων στις εκτρωτικές κλινικές, εκατομμύρια ανυπεράσπιστα αγέννητα μωρά. 

Δεν μπορούμε ν’ αρνηθούμε ότι πολλοί ετερόδοξοι στις ΗΠΑ αγωνίζονται υπέρ της ζωής. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να τους επαινέσουμε γι’ αυτό και να τους χειροκροτήσουμε. Αλλά εκ παραλλήλου κατήφεια, θλίψη και στενοχωρία μας καταλαμβάνει όταν αναλογιστούμε τις ξεκάθαρες δηλώσεις του μ. μοναχού Ιωσήφ Βατοπαιδινού, με τις οποίες ανοίγει την πόρτα στις εκτρώσεις μέχρι τον τρίτο μήνα της κυήσεως διότι, λέει, το επιτρέπει η Αγία Γραφή!!!

Το θέμα είναι εξαιρετικά επίκαιρο και στην Κύπρο αφού ετοιμάζεται νομοσχέδιο που θα νομιμοποιεί τις εκτρώσεις. Με κάθε τρόπο πρέπει να υπάρξει σθεναρή αντίδραση ώστε να μη συντελεστεί αυτό το έγκλημα στην ιδιαίτερη πατρίδα μας.

No comments:

Post a Comment