Friday, May 22, 2015

ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΑΝΤΑΜΑ (Ο Δημητριάδος, οι Παπικοί και οι Προτεστάντες)



ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΑΝΤΑΜΑ
(Ο Δημητριάδος, οι Παπικοί και οι Προτεστάντες)

Του θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού
======

Ο Σεβ. Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος -ο «πατριάρχης» της μεταπατερικής θεολογίας, ο αυτοχειροτόνητος μεταγλωττιστής των λατρευτικών κειμένων-, ασχολείται με την οικογένεια. 

Διοργάνωσε προσφάτως στο Βόλο τη «Β΄ Διαχριστιανική Συνάντηση για την οικογένεια» συμπαραστατούμενος από τον παπικό «επίσκοπο» Κέρκυρας και Κεφαλλονιάς εκλαμπρότατο κ. Ιωάννη, τον πάστορα των «Ευαγγελικών» Προτεσταντών του Βόλου κ. Μελέτιο Μελετιάδη, ειδικούς επιστήμονες ψυχολόγους, αλλά και τον γνωστόν και μη εξαιρετέον π. Βασίλειο Θερμό και άλλους εκπροσώπους των εν Ελλάδι Παπικών και Προτεσταντών. 

Προεξάρχων της πανηγύρεως και αρχοντάρης της ομηγύρεως, ήταν ο Σεβασμιώτατος Δημητριάδος. Μεταξύ άλλων ο παπικός «επίσκοπος» αναφέρθηκε και στην «Καθολική Εκκλησία» και το δίκαιό της. Ο Ορθόδοξος ιεράρχης δεν ήταν τόσο “αγενής”, ώστε να τον διακόψει και να του πει ότι τον αιρετικό Παπισμό εκπροσωπεί και όχι τη Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία. Αυτά είναι κραυγές και ανέξοδες κορώνες φανατικών και όχι κουβέντες νουνεχούς και νηφάλιου ιεράρχου. Όχι και να γίνουμε λατινοφάγοι! Κι ας είναι επίσκοπος του Χριστού, δηλαδή, φρουρός ακοίμητος της λογικής ποίμνης, που του εμπιστεύθηκε ο Κύριος του αμπελώνος. 

Ο δε «αιδέσιμος» πάστορας κ. Μελετιάδης μίλησε για «Εκκλησία». Ποια Εκκλησία; Αυτήν που έχετε κάνει χίλια κομμάτια εσείς του προτεσταντικού αχταρμά, που δεν αφήσατε τίποτε όρθιο και μερικές από τις παραφυάδες σας (οι Αγγλικανοί λ.χ.) δεν λογίζονται ούτε καν αιρετικοί, αλλά συνιστούν μεταχριστιανικό μόρφωμα; 

Για ποια οικογένεια; Δεν βλέπετε ότι ο Παπισμός κι οι επίγονοι του, του προτεσταντικού αχταρμά, άφησαν πίσω τους καπνίζοντα ερείπια στην κοινωνία της Δύσης; Αιρετική πίστη συνεπάγεται αιρετικό τρόπο ζωής και, κατά συνέπεια, αιρετική ηθική. 

Όλ’ όσα ανέφερε στην ομιλία του ο Σεβ. Δημητριάδος για «σαφείς διαφορές σε θέματα πίστεως ΑΛΛΑ κοινές απόψεις σε θέματα κοινωνιολογικού προβληματισμού» μόνο την θυμηδία προκαλούν και την νοημοσύνη μας προσβάλλουν. 

Ας κάνει τον κόπο ο μεταπατερικός επίσκοπος να μας πει σε ποιούς Βίους Αγίων της Εκκλησίας έχει εντοπίσει τέτοιο συναγελασμό «επί τω αυτώ» Ορθοδόξων, Παπικών και Προτεσταντών για να επιλύσουν τα θέματα της οικογένειας. 

No comments:

Post a Comment