Sunday, May 17, 2015

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΡΑΣΗΜΟΦΟΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΣΥΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ



ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΡΑΣΗΜΟΦΟΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΣΥΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Μαθαίνουμε από τον ιστολόγιο της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου ότι ο Μακαριότατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος Β΄ απένειμε στον Σεβ. Μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεο Β΄ το παράσημο του “ταξιάρχη του τάγματος του λέοντος της Αλεξανδρείας”.

Δεν θα σταθούμε στην ανυπαρξία λόγου για την παρασημοφόρηση. Ούτε στις πομπώδεις αρχαιοπρεπείς εκφωνήσεις του τύπου “απερχόμεθα στην ναυκρατούσα έδρα της Μητροπόλεώς μας Ερμούπολη, της ναυσικλιτής νήσου Σύρου,” που μετήλθαν οι πρωταγωνιστές της παρασημοφόρησης για να καλύψουν την κουφότητα του γεγονότος.

Δεν μπορούμε όμως να αντιπαρέλθουμε σιωπηρά τις εμετικής αηδίας κολακείες που χρησιμοποίησε ο Σεβ. Σύρου για τον ανεκδιήγητο Μπραζαβίλ και Γκαμπόν Παντελεήμονα Αράθυμο.

Αυτό που θέλει να μάθει το ποίμνιο της Μπραζαβίλ είναι πότε ο Μακαριότατος Αλεξανδρείας θα εκδιώξει κλωτσηδόν τον κ. Αράθυμο για να αναπνεύσει ελεύθερα το έργο της ιεραποστολής.

Επιτελείται σπουδαίο έργο ορθόδοξης ιεραποστολής σε όλες τις γωνιές του πλανήτη. Είναι πραγματικά κρίμα επειδή υπάρχουν τόσο σοβαρά προβλήματα σε δύο ιεραποστολικά κλιμάκια -της Μπραζαβίλ και της Μητρόπολης Μεξικού- και ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και ο Οικουμενικός Πατριάρχης αντίστοιχα δεν ξεκαθαρίζουν την κατάσταση. 

Δυστυχώς! Τόσον ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας όσον και Μητροπολίτης Σύρου αρέσκονται σε πολύχρωμα αντερί και νεωτεριστικές φαιδρότητες -αλλα και σε οικουμενιστικές ασχημίες- και τώρα αντί να ασχοληθούν με κάτι σοβαρό το έχουν ρίξει στις παρασημοφορήσεις και στους γλοιώδεις επαίνους για τον κ. Αράθυμο.

No comments:

Post a Comment