Monday, May 4, 2015

“Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ” ΤΩΝ “ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΦΑΓΩΝ” ΤΟΥ “ΡΩΜΑΙΙΚΟΥ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟΥ”



“Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ” ΤΩΝ “ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΦΑΓΩΝ” ΤΟΥ “ΡΩΜΑΙΙΚΟΥ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟΥ”

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Πρόσεξα από μέρες την κλιμακούμενη θρασύτητα των διαχειριστών του “Ρωμαίικου οδοιπορικού.” Προβάλλουν συνεχώς τον θεομπαίκτη, τρομολάγνο και πλανεμένο μοναχό Ιωσήφ τον Βατοπαιδινό, ενώ -συν τοις άλλοις- εκκρεμούν σε βάρος του δεκάδες καταγγελίες στο Πατριαρχείο που αφορούν μεταξύ άλλων και παιδιά.

Ειλικρινά, όμως, δεν περίμενα ότι θα είχαν την ποταπότητα να τον χαρακτηρίσουν “Γέροντα της καρδιάς τους”.

Ώστε έτσι λοιπόν; Ούτε ο π. Φιλόθεος Ζερβάκος, ούτε ο Όσιος Πορφύριος, ούτε ο Όσιος Παίσιος, ούτε ο Άγιος Αρσένιος Καππαδόκης, ούτε ο Άγιος Νεκτάριος, ούτε ο Άγιος Νικόλαος Πλανάς, ούτε ο π. Εφραίμ ο Κατουνακιώτης, ούτε ο π. Ιάκωβος Τσαλίκης, ούτε ο Άγιος Σιλουανός, ούτε ο π. Αμφιλόχιος της Πάτμου είναι ο “Γέροντας της καρδιάς τους” αλλά ο Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός!!!

“Όπου γάρ ἐστιν ὁ θησαυρός σου, ἐκεῖ ἔσται καὶ ἡ καρδία σου.”.

Προφανώς δεν έχετε ίχνος ντροπής, παιδιά. Θα τρίζουν κυριολεκτικά τα κόκκαλα του Κονίτσης Σεβαστιανού, αφού κάποιοι διαχειριστές του ιστολογίου συνδέεστε άμεσα με την Κόνιτσα και ευλαβείστε -στα λόγια- τον εντιμότατο και αδιάφθορο κυρό Σεβαστιανό

Αντιλαμβανόμαστε. Ζούμε σε εποχή κρίσεως -και σοβαρής μάλιστα κρίσεως- και όσο να είναι τα “κοτόπουλα” κλείνουν πολλές τρύπες.

Πάντως θα ήταν πιο έντιμο εκ μέρους σας -αν και πάει πολύ να ζητήσει κάποιος εντιμότητα από ανθρώπους που θεωρούν “Γέροντα της καρδιάς τους” ένα θεομπαίκτη που υποστήριζε τις εκτρώσεις-, να έλεγαν για τον Ιωσήφ τον Βατοπαιδινό ότι είναι “ο Γέροντας της τσέπης τους”. Όπως είπαμε! Εκεί που είναι ο θησαυρός σας εκεί είναι και η καρδία σας.

Δύο ερωτήσεις:

1.) Όπως γνωρίζετε ο Γέροντας της Καψάλας έγραψε βιβλίο για τους αγίους Γέροντες του Αγίου Όρους. Σ’ αυτό κάνει αναφορά σε εκατοντάδες ονόματα. Μπορείτε να μας εξηγήσετε γιατί το όνομα του πλανεμένου και Θεομπαίκτη Ιωσήφ του Βατοπαιδινού δεν συμπεριλαμβάνεται μεταξύ τους;

2.) Τόσο βέβαιοι είστε ότι δεν υπάρχει Θεός και Ημέρα της Κρίσεως ώστε χαρακτηρίζετε ένα πλανεμένο μοναχό, που υποστήριζε -μεταξύ πολλών άλλων κακοδοξιών- τις εκτρώσεις, ως “τον Γέροντα της καρδιάς σας;”

Καλά να πάρει η ευχή! Όταν τελικά ανακαλύψετε ότι υπάρχει Θεός και Ημέρα της Κρίσεως πώς ακριβώς θα δικαιολογήσετε την ατιμία να θεωρείτε ένα φαύλο και πλανεμένο ως τον “Γέροντα της καρδιάς σας;”

Διαφθορείο συνειδήσεων είναι κυριολεκτικά οι υπεύθυνοι του Βατοπαιδίου. Έχουν εξαγοράσει τους πάντες. Εκκλησιαστικά πρακτορεία, Πατριάρχες Αρχιεπισκόπους, Μητροπολίτες, ιστολόγια, δημοσιογράφους. 

Και όμως! Και Θεός υπάρχει και Ημέρα της Κρίσεως...

No comments:

Post a Comment