Monday, April 6, 2015

ΕΠΑΨΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ “ΠΑΙΔΑΡΙΟΓΕΡΟΝΤΑΣ” Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΝΕΟΣ;



ΕΠΑΨΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ “ΠΑΙΔΑΡΙΟΓΕΡΟΝΤΑΣ” Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΝΕΟΣ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Έγραψε στην “Καθημερινή” ο κ. Γιανναράς:

“Αυτά τα κάποια εκατομμύρια Ελλήνων που δεν προσκύνησαν το πελατειακό κράτος, αρνήθηκαν «να τα φάνε» μαζί με τον Θεόδωρο Πάγκαλο, αυτοί πληρώνουν σήμερα ανελέητα, άδικα, απάνθρωπα τη χλιδή που ακκίζεται γύρω τους και προκαλεί τους δανειστές. Αυτοί οι Ελληνες είδαν αχτίδα ελπίδας στα πρώτα εικοσιτετράωρα πρωθυπουργίας του Τσίπρα. Για να βυθιστούν και πάλι σε απόγνωση, τώρα που βεβαιώνονται ότι η «αριστερή διακυβέρνηση» ξέρει μόνο να ρητορεύει. Δεν είχε ετοιμάσει τίποτα, μα απολύτως τίποτα. Της ζητούν «προτάσεις μεταρρυθμίσεων» κι αυτή αναμηρυκάζει τις ίδιες χιλιοφθαρμένες κοινοτοπίες που παπαγάλιζαν, για δεκαετίες, οι δραματικά ανίκανοι και διεφθαρμένοι γαλαζοπράσινοι παλαιοκομματικοί: «Μέτρα για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής! Ενίσχυση της παραγωγικότητας! Ειδικός φόρος στα ποτά! Καταπολέμηση του λαθρεμπορίου στα καύσιμα και στα τσιγάρα!» και πάνε λέγοντας οι αδιάντροπες γενικότητες.

Αυτό είναι λοιπόν το «όραμα» της κοινωνιοκεντρικής, υποτίθεται, Αριστεράς; Εκεί εξαντλούνται οι κοινωνικοί της στόχοι, έτσι ερμηνεύει τη λαϊκή εντολή που της δόθηκε; Δεν θα δικάσει και δημεύσει τα κλοπιμαία; Δεν θα δικάσει και δημεύσει τους αυτουργούς του κακουργηματικού υπερδανεισμού της χώρας; Θα αφήσει ανεξέλεγκτα τα οικονομικά των κομμάτων, θα τους χαριστούν τα ιλιγγιώδη χρέη τους, η κραιπάλη των δήθεν «υπαλλήλων» της Βουλής; Θα συνεχίσει να ρέει το κρατικό χρήμα στον υπόκοσμο του ποδοσφαίρου, στους «μεσάζοντες» των κρατικών προμηθειών και των δημόσιων έργων; Δεν θα ελεγχθεί το «πόθεν προήλθαν» οι εκατοντάδες των δισεκατομμυρίων που έχουν φυγαδευθεί στο Εξωτερικό;

Είναι πολύ νέος ο Αλέξης Τσίπρας για να συμβιβαστεί με τόσην ατιμία.”

Εκεί που λές τι ωραία που τα λέγει ο χριστιανός ξαφνικά την τρώς ανάποδη και συνέρχεσαι.

Ο κ. Γιανναράς πνευματώδης και πανέξυπνος άνθρωπος πριν καιρό είχε επισημάνει ότι ο κ. Τσίπρας αν και νέος στην ηλικία έχει τη νοοτροπία του "παιδαριογέροντος". Αναμηρυκάζει δηλαδή τα παλαιοημερολογητικά στερεότυπα του καθαρόαιμου κομμουνισμού.

Τώρα για να δικαιολογήσει ο κ. Γιανναράς τον εαυτό του για την απογοήτευση που αισθάνεται επειδή αντιλαμβάνεται ότι ο Τσίπρας και ο συρφετός της φαιδρότητας που τον περιβάλλει αντιγράφει όλες τις συνταγές της αποτυχίας του παρελθόντος με το φρόνημα του μαθητευόμενου μάγου, μας λέγει ότι "ο κ. Τσίπρας είναι πολύ νέος για να συμβιβαστεί με τόση ατιμία."

Δυστυχώς κ. Γιανναρά. Ο κ. Τσίπρας μόνον ηλικιακά είναι νέος. Είστε ο πρώτος που το επεσημάνατε για να το λησμονήσετε λίγο αργότερα.

No comments:

Post a Comment