Wednesday, April 22, 2015

ΜΕΓΑΛΟ ΠΕΔΙΟ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΣΤΟ ΜΕΞΙΚΟ ΑΛΛΑ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΙΚΑΝΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ



ΜΕΓΑΛΟ ΠΕΔΙΟ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΣΤΟ ΜΕΞΙΚΟ ΑΛΛΑ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΙΚΑΝΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στο “Έθνος”:

“Στις 20 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η επίσημη τελετή υπογραφής και παραχώρηση ενός από τους πιο όμορφους εκκλησιαστικούς ναούς της πόλης του Μεξικό, στην Μητρόπολη Κεντρικής Αμερικής. Πρόκειται για την εκκλησία της Συλλήψεως της Αγίας Άννης στο κέντρο της πόλης και την περιοχή Σόκαλο.

Η παραχώρηση έγινε μετά από πολύχρονες προσπάθειες του Μητροπολίτη Σεβασμιοτάτου κ. κ. Αθηναγόρα από τους εκπρόσωπους της Καθολικής Εκκλησίας στο Μεξικό

“Στην νέα εκκλησία που παραλάβαμε από την Καθολική Εκκλησία έχουμε ήδη ξεκινήσει τις αλλαγές στο εσωτερικό της σύμφωνα με το Κανονικό της Ορθόδοξης παραδόσεως. Πρόκειται για έναν φάρο για τους Ορθόδοξους του Μεξικό” δήλωσε ο Αρχιμανδρίτης πατήρ Δαμιανός μετά την υπογραφή.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο νέος Ελληνορθόδοξος Ναός βρίσκεται σε εξέχουσα θέση και χιλιάδες άνθρωποι περνούν μπροστά του καθημερινά. (Την παρομοιάζουν ως την Καπνικαρέα της Αθήνας).

Η κυβέρνηση του Μεξικού έχει ολοκληρώσει την ανακαίνιση του εξωτερικού μέρους του Ναού μια και έχει χαρακτηριστεί ως διατηρητέο μνημείο του Μεξικό

Το έργο του Μητροπολίτη Κεντρικής Αμερικής είναι ασταμάτητο μια και η ανάγκη ύπαρξης της Ελληνορθόδοξης Πίστης μεγαλώνει μέρα με την ημέρα. Ιεραποστολές, Ιεροί Ναοί, νέοι ιθαγενείς Ιερείς και νέοι πιστοί σε κάθε χώρα αποδεικνύουν την έντονη ανάγκη να λάμψει η Ορθόδοξη Πίστη σε αυτό το μέρος του πλανήτη.”

Χαιρόμαστε για την επιτυχία της εξασφάλισης ναού σε κεντρικό σημείο της πόλης του Μεξικού για να τελείται ορθόδοξη θεία λειτουργία.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν ανελήφθησαν ανεπίτρεπτες δεσμεύσεις εκ μέρους του Σεβ. Μητροπολίτη Μεξικού κ. Αθηναγόρα έναντι των παπικών ως αντιπαροχή για την παραχώρηση.

Σε κάθε περίπτωση, και παρά την επιτυχία της εξασφάλισης του ναού στην πόλη του Μεξικού, στη Μητρόπολη Κεντρικής Αμερικής υπάρχουν τεράστιες αναξιοποίητες δυνατότητες ανάπτυξης ορθοδόξου ιεραποστολής.

Αυτή τη στιγμή ελάχιστα γίνονται και αυτά όχι από τον Σεβ. κ. Αθηναγόρα, αλλά από όσους πηγαίνουν στην κεντρική Αμερική κυρίως από τις ΗΠΑ και προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους.

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο είναι αδιανόητο να κωφεύει και να προσποιείται ότι αγνοεί τι συμβαίνει στη Μητρόπολη Μεξικού.

Υπάρχει μεγάλη ανάγκη να χειροτονηθεί επίσκοπος με ακμαίες σωματικές δυνάμεις, με διοικητικές και οργανωτικές ικανότητες και προπαντός με ιεραποστολική φλόγα.

Είναι μεγάλη αμαρτία να μαραζώνει και να φυτοζωεί ένα ιεραποστολικό έργο που θα μπορούσε να φέρει εκατοντάδες χιλιάδες ψυχές στην Ορθόδοξη Εκκλησία επειδή δεν υπάρχει ο κατάλληλος Μητροπολίτης για να αναλάβει το έργο.

No comments:

Post a Comment