Friday, April 3, 2015

ΤΟ ΣΙΩΠΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΠΕΡΓΑΜΟΥ



ΤΟ ΣΙΩΠΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΠΕΡΓΑΜΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Ο Σεβ. Περγάμου Ιωάννης (Ζηζιούλας) επέβαλε σιωπητήριο διαρροών και φωτογραφιών από τις συνεδρίες των προσυνοδικών διασκέψεων.

Μέχρις ενός σημείου έχει δίκαιο.

Οι διαρροές είναι επικίνδυνες επειδή μπορούν να αποβούν παραμορφωτικές της πραγματικής πορείας της Συνόδου.

Αλλά τότε μόνον ο Σεβ. Περγάμου θα θέσει εαυτόν υπεράνω κριτικής εάν ως πρόεδρος των προσυνοδικών Διασκέψεων φροντίσει να υπάρχει ολοκληρωμένη ενημέρωση όσων αφορούν τις προσυνοδικές διασκέψεις.

Διαφορετικά πολύ εύλογα θα επικρέμμαται η υποψία ότι επιθυμεί τη σιωπή γύρω από την πορεία των προσυνοδικών Διασκέψεων για να μπορεί άνετα να προωθεί αντορθόδοξες θέσεις.

Στο ίδιο εναπόκειται και στους άλλους αντιπροσώπους των Ορθοδόξων Εκκλησιών να αποδείξουν ότι το σιωπητήριο που επέβαλαν αποσκοπεί στην περιφρούρηση της σοβαρότητας των προσυνοδικών Διασκέψων και όχι στην εξυπηρέτηση ύποπτων σκοπιμοτήτων.

Ο Σεβ. Περγάμου δεν αγνοεί ότι, επειδή είναι ο θεολογικός βραχίονας των οικουμενιστικών σχεδιασμών του Φαναρίου, οι πιστοί τον βλέπουν με απολύτως δικαιολογημένη καχυποψία και φοβούνται ότι προωθεί "εν κρυφώ και παραβύστω" τα οικουμενιστικά σχέδια.

Αν όμως παράλληλα με το σιωπητήριο των διαρροών εκδίδει αναλυτικά ανακοινωθέντα αναφορικά με την πορεία των Προσυνοδικών διασκέψεων το θέμα θα το δούμε όλοι υπό διαφορετικό πρίσμα.

No comments:

Post a Comment