Tuesday, April 7, 2015

Η ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΑΣ ΚΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ ΚΑΙ Η ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΟΧΟΥ ΤΟΥ



Η ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΑΣ ΚΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ ΚΑΙ Η ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΟΧΟΥ ΤΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Οι προσευχές μας συνοδεύουν τον κεκοιμημένο ιεράρχη της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κυρό Προκόπιo. Ελπίζουμε ότι η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος θα στείλει άξιο διάδοχο για να αναλάβει τη διαποίμανση της Μητροπόλεως.

Από μακρού χρόνου υπάρχουν έντονες φήμες ότι για διάδοχος του κυρού Προκόπιου προαλείφεται ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης Πανοσ. Αρχιμ. Ιουστίνος Μπαρδάκος. Τον εν λόγω αρχιμανδρίτη δεν γνωρίζουμε. Οι φήμες πάντως τον φέρουν ως αδιάβλητο και παραδοσιακό κληρικό με πολλά ερείσματα και συμπάθειες στην Ιεραρχία.

Παραμένει φυσικά άγνωστο αν τελικά θα εκλεγεί Μητροπολίτης, αλλά σε περίπτωση που εκλεγεί,  ελπίζουμε ότι δεν θα διαψεύσει τις ελπίδες μας και ότι θα αποδείξει εαυτόν άξιο πνευματικό τέκνο του μ. Φλωρίνης Αυγουστίνου, ο οποίος προμαχούσε σε όλους τους αγώνες εναντίον του Οικουμενισμού, της εκκοσμίκευσης και των νεωτερισμών.

Ελπίζουμε ότι δεν θα τηρήσει τη νερόβραστη στάση που τηρεί ο διάδοχος του θρυλικού Αυγουστίνου Καντιώτη -Σεβ. Φλωρίνης κ. Θεόκλητος-, ο οποίος δυστυχώς δεν υψώνει φωνή κατά των αιρέσεων και δη εναντίον του Οικουμενισμού.

No comments:

Post a Comment