Monday, April 13, 2015

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ ΤΗΣ ΟΔΥΝΗΣ ΤΗΣ



Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ ΤΗΣ ΟΔΥΝΗΣ ΤΗΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Με βαθύτατη οδύνη οι ανά την οικουμένη ορθόδοξοι πιστοί -και ιδία οι Πανέλληνες-, όπως και ο κάθε άνθρωπος στοιχειώδους αξιοπρέπειας, πληροφορήθηκαν ότι η Αγία Σοφία Κωνσταντινουπόλεως ουσιαστικά μετετράπη σε τζαμί τη Μ. Παρασκευή με την ειδική ευχή που διάβασε ο ιμάμης της Άγκυρας με την ευκαιρία της 1444ής επετείου από τη γέννηση του Μωάμεθ.

Σφαδάζει κυριολεκτικά η ψυχή των Πανελλήνων για το ανοσιούργημα. 

Αναπόφευκτα, όμως, εγείρεται το ερώτημα:

Λοιπόν; Τι έχουν να πουν τώρα οι οικουμενιστές;

Ισχυρίζονται ότι όλες οι αβαρίες σε θέματα πίστεως γίνονται για να αποσοβηθεί ο κίνδυνος από τους Τούρκους και για να διαφυλαχθούν τα σεβάσματα της Πόλης, το Πατριαρχείο και οι ελάχιστοι εναπομείνατες Έλληνες της Βασιλεύουσας.

Ποια είναι όμως η σκληρή βοώσα πραγματικότητα;

Η Αγία Σοφία Κωνσταντινουπόλεως μαγαρίστηκε με τα αίσχη τη Μ. Παρασκευή που ήταν επέτειος του απαγχονισμού του Αγίου Γρηγορίου Ε΄.

Η Αγία Σοφία Τραπεζούντας και η Αγία Σοφία Νικαίας μετατράπηκαν ήδη σε τεμένη.

Τώρα -μάλλον από καιρό- άρχισε η διαδικασία μετατροπής της Αγίας Σοφίας Κωνσταντινουπόλεως -το παλλάδιο της Ορθοδοξίας- σε τέμενος.

Πώς βοήθησε η επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στο Φανάρι, αφού στην Αγία Σοφία δεν τόλμησε καν να βάλει τον σταυρό του, ενώ προσευχήθηκε με τον ιμάμη στο μπλε τζαμί; 

Πώς βοήθησαν οι οικουμενιστικές ασχημίες που ακολούθησαν, στο Λατινικό ναό της Κωνσταντινουπόλεως και στον Άγιο Γεώργιο στο Φανάρι;

Προφανώς σε τίποτε δεν βοήθησαν. Και όχι μόνον δεν βοήθησαν αλλά και παρόργισαν τον Θεό και πληρώνουμε τώρα τα επίχειρα.

Συμπέρασμα: Αλλά είναι αναγκαία η εξαγωγή συμπεράσματος;

Ο Οικουμενισμός πρέπει να καταδικαστεί συνοδικά και να μην επαναληφθεί καμία οικουμενιστική ασχημία στο μέλλον και να να αναθέσουμε τη διάσωση των ιερών του έθνους μας στο Θεό και όχι στην παρακοή του θελήματός Του. Η μέλλουσα να συνέλθει Πανορθόδοξη Σύνοδος προσφέρει μοναδική ευκαιρία καταδίκης του Οικουμενισμού και των πρωταγωνιστών του.

No comments:

Post a Comment