Tuesday, April 28, 2015

ΝΕΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΣΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ π. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΑΝΩΛΗ


ΝΕΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΣΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ π. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΑΝΩΛΗ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
======

Με βαθύτατη θλίψη πληροφορούμαστε ότι τα πάθη και η δίωξη του ευλαβούς αντι-οικουμενιστή ιερέα π. Νικολάου Μανώλη συνεχίζονται και εντείνονται. 

Είναι πραγματικά λυπηρόν διότι ο Σεβ. Θεσσαλονίκης υπείκων στου διαβόλου και των οργάνων του τα κελεύσματα, συνεχίζει τον πολύμηνο διωγμό του αγωνιστή κληρικού επειδή κρατά ψηλά αναπεπταμένη τη σημαία του αντιοικουμενιστικού χρέους.

Ο Σεβ. Θεσσαλονίκης πταίει εις πολλά και τώρα και καθόλη τη διάρκεια της μακράς ποιμαντορίας του. Ας μη θελήσει να προσθέσει ακόμη ένα κόμπο ασχημίας στο ήδη λίαν βεβαρυμένο βιογραφικό του. Αρκετά ταλαιπωρήθηκε ο π. Νικόλαος Μανώλης μόνον και μόνον επειδή δεν κύπτει τον αυχένα και τα γόνατα έμπροσθεν του Ναβουχοδονόσορος του Οικουμενισμού.

Αν ο Σεβ. Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος είχε συνείδηση της αποστολής του θα τιμούσε υπερβαλλόντως ένα ζηλωτή και ευλαβή κληρικό. Δυστυχώς επέλεξε μια πορεία σύγκρουσης και απηνούς διωγμού.

Προσευχόμαστε ο Σεβασμιότατος να ανανήψει και να τερματίσει πάραυτα και αμελλητί τους διωγμούς του αγωνιστή κληρικού.

Ο π. Νικόλαος δεν έπραξε τίποτα άξιο τιμωρίας. Είναι αλήθεια ότι είναι εκρηκτικός και αυθόρμητος χαρακτήρας αλλά αυτός δεν είναι λόγος για να διώκεται.

Αν ο Σεβ. Θεσσαλονίκης ενδιαφερόταν για το επίπεδο των κληρικών του δεν θα διόριζε σε επιτελικές θέσεις και ηγουμένους μονών της Μητροπόλεως του κληρικούς, οι οποίοι δεν θα έπρεπε καν να στέκονται μπροστά στο άγιο θυσιαστήριο. Με αυτούς ας ασχοληθεί και ας αφήσει ήσυχο τον ζηλωτή κληρικό.

No comments:

Post a Comment