Wednesday, April 1, 2015

ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΣΤΟΝ ΣΕΒ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ



ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΣΤΟΝ ΣΕΒ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στη Romfea.gr:

“Στην Ακολουθία του Εσπερινού που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου Άργους Ορεστικού, επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Σάββα του εν Καλύμνω, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ εχθές, Σάββατο 28 Μαρτίου 2015.

Η Ακολουθία ήταν αφιερωμένη στους Ιερόπαιδες που διακονούν στις Ιερές Ακολουθίες της Αγίας μας Εκκλησίας και βοηθούν το λειτουργικό έργο του Ιερέως.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στα «παπαδάκια» των Ενοριών του Άργους Ορεστικού να θυμούνται στη ζωή τους τη διακονία τους αυτή αλλά και τα εφόδια που απέκτησαν μέσα στο ιερό βήμα και ο Θεός θα τους αντιδωρίσει τα αγαθά Του εκατονταπλασίονα.

Τέλος, δώρισε σε όλα τα παιδιά ως ευλογία από ένα μικρό προσευχητάριο.”

Όντως πνευματικός ιεράρχης ο Σεβ. Καστορίας εμπνέει πραγματικά τους πιστούς. Κινείται πάντοτε αθόρυβα -με τη χαρακτηριστική σεμνότητα που τον διακρίνει- προς κάθε κατεύθυνση για να κατηχήσει ορθόδοξα το ποίμνιό του.

Ορθότατα δίνει τη δέουσα προσοχή προς τους ιερόπαιδες της Μητροπόλεως του. Τους αγκαλιάζει με στοργή και τους χαρίζει ως ενθύμιο προσευχητάριο ως το καλύτερο εφόδιο για όποιον υπηρετεί τον Κύριο στο Ιερό Βήμα.

Οι παρεμβάσεις και τα κηρύγματα του Σεβασμιότατου Καστορίας διακρίνονται πάντοτε για τον εμπεριστατωμένο θεολογικό τους εξοπλισμο και την βαθειά πατερική τους πνοή.

Ένα μόνο αναμένουμε εναγώνια απο τον Σεβ. Καστορίας. Να ακούμε τη φωνή του -με όποιον τρόπο προκρίνει ο ίδιος- για θέματα Οικουμενισμού και νεωτερισμών.

Στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία υπάρχουν καμιά δεκαριά πολύ ευλαβείς ιεράρχες, με αξιόλογη θεολογική κατάρτιση, ακατηγόρητοι για θέματα ήθους και πλεονεξίας, που εργάζονται πολύ πνευματικά στις Μητροπόλεις τους.

Αν έκαναν και δημόσιες παρεμβάσεις -με όποιο τρόπο έκριναν οι ίδιοι πρόσφορο- για θέματα Οικουμενισμού και νεωτερισμών θα ήταν πολύ διαφορετική η εικόνα της ιεραρχίας στη συνείδηση του λαού.

Ούτε ο Παναγιότατος θα ενοχλείτο από την παρέμβασή τους επειδή γνωρίζει ότι και τον ίδιο  αγαπούν και ότι κήδονται του κύρους του Οικουμενικού Θρόνου και γι’ αυτό η παρέμβασή τους θα είχε καταλυτική σημασία. 

No comments:

Post a Comment