Tuesday, March 3, 2015

ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΣΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ ΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΟΤΑΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΩΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ


ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΣΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ ΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΟΤΑΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΩΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Με πολλή χαρά πληροφορηθήκαμε τα ακόλουθα:

“Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε το καθιερωμένο αρχιερατικό συλλείτουργο την Κυριακή 1 Μαρτίου 2015 στον Καθεδρικό Μητροπολιτικό Ναό Παμμέγιστων Ταξιαρχών Βρυξελλών επί τη εορτή της Κυριακής της Ορθοδοξίας.

Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βελγίου κ. Αθηναγόρα τελέσθηκε το ιερό συλλείτουργο με την συμμετοχή του εκπροσώπου του Πατριαρχείου Μόσχας Πανιερωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Σίμωνος, του εκπροσώπου του Πατριαρχείου Γεωργίας Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δοσιθέου καθώς και κληρικών από τα Πατριαρχεία της Μόσχας, Σερβίας, Ρουμανίας, Βουλγαρίας και Γεωργίας.”

Διαβάσαμε, επίσης, στο Amen.gr, για τη Μητρόπολη Ελβετίας:

“Στο τέλος του Όρθρου, ετελέσθη η εις Υποδιάκονον χειροθεσία του υποψηφίου κληρικού κ. Τσάμη, ενώ κατά τη διάρκεια της πανηγυρικής θείας Λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης Ελβετίας κ. Ιερεμίας προέβη εις την εις Διάκονον χειροτονίαν του, όπου κατά την πατριαρχική τάξη έλαβε το όνομα «Φώτιος». Στην χειροτονία του π. Φωτίου παρίσταντο η μητέρα και η αδελφή του. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ελβετίας απηύθηνε προς τον χειροτονούμενον λόγους πατρικούς δια την υψηλήν ευθύνην την οποίαν αναλαμβάνει εισερχόμενος εις τον πρώτο βαθμό της ιερωσύνης, να φανή άξιος εις τις προσδοκίες της Εκκλησίας και να αξιοποιήσει τα φυσικά και επίκτητα πνευματικά χαρίσματα με τα οποία τον προίκισε ο Κύριος και τα οποία καλλιεργησε κατά την διάρκεια των σπουδών του στο Ινστιτούτο Μεταπτυχιακών Σπουδών του Σαμπεζύ.”

Με την ίδια χαρά, στο Amen.gr, διαβάσαμε, επίσης, για τον εορτασμό της Κυριακής της Ορθοδοξίας στη Βενετία.

“Μέσα εις μιαν θριαμβευτικήν αλλά και κατανυκτικήν ατμόσφαιραν σεμνότητος και ιεροπρεπείας, αλλά και Βυζαντινής λαμπρότητος ετελέσθησαν ο πανηγυρικός Όρθρος της Εορτής της Ορθοδοξίας και η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου στον ιστορικό και Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου των Ελλήνων Βενετίας, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιταλίας και Μελίτης κ. Γενναδίου, ο οποίος απηύθυνε λόγους αγάπης, ειρήνης, ελπίδος και ενότητος προς την ιστορικήν Κοινότητα των Ορθοδόξων Ελλήνων Βενετίας, αλλά και συγχαρητηρίους προσρήσεις και λόγους ευχετηρίους προς πραγματοποίησιν των ιερών πόθων και σχεδίων αυτής.”


Στη Romfea.gr διαβάσαμε πραγματική αγαλλίαση:



“Ο Μητροπολίτης Σωτήριος στο κήρυγμά του τόνισε την ανάγκη και την σπουδαιότητα να διατηρήσουμε την Ορθόδοξη Χριστιανική μας πίστη και να κρατήσουμε τις θρησκευτικές μας παραδόσεις, στη σημερινή κοινωνία. Οταν είμαστε κοντά στον Χριστό, γινόμαστε ακλόνητοι ομολογητές της Ορθοδοξίας, σ' αυτές τις δύσκολες μέρες, είπε πολύ χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.


Μετά την Ακολουθία του Εσπερινού, η οποία έγινε σε πολλές γλώσσες, η Κοινότητα του Αγίου Νικολάου πρόσφερε δωρεάν νηστίσιμο γεύμα σε όλους τους παρευρισκομένους στην αίθουσα του Μητροπολιτικού Κέντρου, παραπλεύρως του Ιερού Ναού.”

Δεν είναι μυστικό ότι οι Μητροπολίτες Ελβετίας, Ιταλίας, Καναδά και Βελγίου συγκαταλέγονται μεταξύ των οικουμενιστών Μητροπολιτών του Οικουμενικού Θρόνου.

Ορίστε, όμως, ότι και οι τέσσερις μπορούν κάλλιστα να ασκούν τα ποιμαντικά τους καθήκοντα χωρίς να γκρεμίζουν τη συνείδηση των πιστών με συμπροσευχές με αιρετικούς και αλλόθρησκους. Απέδειξαν στην πράξη ότι μπορούν να τελούν τις Ακολουθίες, τη Θεία Λειτουργια και τις χειροτονίες χωρίς την παρουσία εκπροσώπων άλλων θρησκειών ή των αιρετικών Ομολογιών.

Θερμή μας υική παράκληση Σεβασμιότατοι: Οσα ωραία διαπιστώσαμε ότι κάνατε πρόσφατα ας γίνουν κανόνας ζωής για όλους τους Μητροπολίτες του Οικουμενικού Θρόνου και όχι μόνον.

No comments:

Post a Comment