Monday, March 30, 2015

ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΜΑΘΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ Η ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΤΑΤΟΥ ΑΛΒΑΝΙΑΣ



ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΜΑΘΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ Η ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΤΑΤΟΥ ΑΛΒΑΝΙΑΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στη Romfea.gr:

“Ο πρόεδρος της Αλβανίας Μπουγιάρ Νισάνι έδωσε σήμερα την Αλβανική υπηκοότητα στον προπονητή της εθνικής ομάδας ποδόσφαιρου De Biazi για το έργο και την προσφορά του.

Σε αντίθεση με τον αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο όποιος έχει ζητήσει πολλές φορές να αποκτήσει την αλβανική ιθαγένεια οι κυβερνήσεις που έχουν περάσει όλα αυτά τα χρόνια τον έχουν «απαρνηθεί».

Προφανώς στην Αλβανία για τους πολιτικούς τα έργα και ο αγώνας ενός θρησκευτικού ηγέτη για τους πολίτες της Αλβανίας δεν μετριέται το ίδιο με τους αγώνες ενός ποδοσφαιριστή, προπονητή ή οτιδήποτε άλλο.”

Είναι πραγματικά αχαρακτήριστη η συμπεριφορά των Αρχών της Αλβανίας που αρνούνται τόσο προκλητικά να δώσουν υπηκοότητα στον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο που προίσταται της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Αλβανίας που έχει υπό την ευθύνη της διαποίμανσής της το 30% των κατοίκων της χώρας.

Η είδηση αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει αυτό που κατ’ επανάληψη τονίσαμε πολλές φορές προς τους Οικουμενιστές. Σε τίποτα δεν ωφελούν οι παραχωρήσεις τους σε θέματα πίστεως.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος και Γενικός Γραμματέας του Παγκοσμίου Συμβουλίου των Εκκλησιών χρημάτισε και είναι στο πήγαινε-έλα στο Βατικανό. Και όμως! Για δεκαετίες τώρα οι Αλβανικές αρχές αρνούνται να του δώσουν υπηκοότητα.

Με πολλή χαρά διαπιστώσαμε ότι ο Μακαριότατος κατά την επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στην Αλβανία συμπεριφέρθηκε άψογα έναντι του αιρεσιάρχη. Ούτε συμπροσευχές μετήλθε με αυτόν, ούτε τον προσκάλεσε σε Ορθόδοξη εκκλησία. Τον είδε εντελώς εθιμοτυπικά μέσα στο πνεύμα των δημοσίων σχέσεων χωρίς να παραβαίνει κανένα κανόνα της Εκκλησίας.

Θερμές οι προσευχές μας προς τον Κύριο ο Μακαριότατος Αλβανίας να δείξει την ίδια άψογη στάση στο μέλλον με τις σχέσεις του με τους αιρετικούς και να μη μας ξαναστενοχωρέσει ποτέ στο μέλλον με καμία οικουμενιστική ασχημία. Το βλέπει, άλλωστε, και ο ίδιος. Απολύτως τίποτα δεν του πρόσφεραν οι οικουμενιστικές ασχημίες που μετήλθε για δεκαετίες. Παρόλον ότι πρόσφερε τα πάντα ανυστερόβουλα στην Αλβανία και στο λαό της αρνούνται ακόμη και να του παραχωρήσουν ιθαγένεια.

No comments:

Post a Comment