Tuesday, March 3, 2015

ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΑΔΙΚΟ ΣΤΟΝ ΣΕΒ. ΓΟΡΤΥΝΟΣ;


ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΑΔΙΚΟ ΣΤΟΝ ΣΕΒ. ΓΟΡΤΥΝΟΣ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Ιδού η πλήρης αλήθεια αναφορικά με το επεισόδιο κατά το μνημόσυνο στο οποίο ο Σεβ. Μητροπολίτης Γόρτυνος κ. Ιερεμίας έλεγξε τους κοσμικούς άρχοντες που έδειξαν περιφρόνηση προς την Εκκλησία.

Διαβάσαμε στο protothema.gr τις ακόλουθες δηλώσεις του Σεβ. Μητροπολίτη Γόρτυνος κ. Ιερεμία:

«Δεν έκανα προσωπική επίθεση στην κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου, δεν τη γνωρίζω, προσεύχομαι γι’ αυτήν, όμως, με πείραξε η αναμονή, δεν ήμουν υποχρεωμένος να περιμένω πότε θα έρθει και αυτή και οι άλλοι πολιτικοί. Καθυστέρησαν πάνω από μία ώρα. Είχα να πάω κάπου, σε μία συγκεκριμένη υποχρέωση. Μου είπαν ότι έπρεπε να παραστώ στη συγκεκριμένη περίπτωση και έτσι ανέτρεψα το πρόγραμμά μου και βρέθηκα εκεί. Ήταν να ξεκινήσει η επιμνημόσυνη δέηση κατά τις 10. Περίμενα, περίμενα τίποτα. Θα πήγαινα να λειτουργήσω σε κάποιο άλλο χωριό και ήρθα επειδή μου ζητήθηκε εδώ. Όταν λοιπόν ήρθαν με καθυστέρηση παραπάνω από μία ώρα τους είπα. "Σας βλέπουμε επιτέλους" τους είπα με σεβασμό και τιμή "αλλά είστε παραβάτες του προγράμματός σας, σας περιμέναμε πάνω από μία ώρα, έπρεπε να έρθετε νωρίτερα για να λειτουργηθείτε. Είστε αλειτούργητοι άρχοντες". Φαίνεται ότι και η κυρία Κωνσταντοπούλου και οι άλλοι προσβλήθηκαν. Νοιάζομαι και προσεύχομαι για όλους τους άρχοντες της εξουσίας να είναι φωτισμένοι και να εργάζονται για το καλό της κοινωνίας και της Πολιτείας». 

Σε απλά Ελληνικά. Η κυρία Κωνσταντοπούλου θεώρησε σκόπιμο να στήσει τον Σεβ. Γόρτυνος για μια ολόκληρη ώρα αλλά ενοχλήθηκε σφόδρα επειδή της έκανε παρατήρηση γι’ αυτό.

Και όχι μόνον ενοχλήθηκε από την παρατήρηση αλλά και συκοφάντησε τον Σεβασμιότατο ότι δήθεν της έκανε παρατήρηση επειδή άργησε λίγα λεπτά ενώ στην πραγματικότητα άργησε για μια ολόκληρη ώρα.

Οι πολιτικοί άρχοντες και ειδικά η κυρία Κωνσταντοπούλου πρέπει να μάθουν να σέβονται περισσότερο την πίστη των Ελλήνων. Δική τους δουλειά αν θέλουν να πιστεύουν ή όχι. Εχουν όμως χρέος να συμπεριφέρονται με μεγαλύτερη κοσμιότητα.

Η κυρία αυτή συμπεριφέρεται με τον ίδιο απαξιωτικό τρόπο έναντι των λειτουργών και της πίστης μας συστηματικά. Έστησε για περισσότερο από μια ώρα τον ιερέα που την πάντρεψε.

Ελπίζουμε ότι η Σύνοδος, όχι μόνον δεν θα επιπλήξει τον Σεβ. Γόρτυνος για την ορθή αντιμετώπιση του θέματος, αλλά και θα εκδώσει Ανακοίνωση με την οποία θα καθιστά σαφές ότι οι πολιτικοί άρχοντες οφείλουν να δείχνουν τον απαιτούμενο σεβασμό προς την Εκκλησία και τους λειτουργούς της.

No comments:

Post a Comment