Wednesday, March 18, 2015

ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗ ΤΩΝ ΕΚΤΡΩΣΕΩΝ ΙΩΣΗΦ ΤΟΝ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΛΕΜΕΣΟΥ



ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗ ΤΩΝ ΕΚΤΡΩΣΕΩΝ ΙΩΣΗΦ ΤΟΝ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΛΕΜΕΣΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
======

Με βαθύτατη θλίψη καταγράφουμε τη νέα έξαρση προβολής του υποστηρικτή των εκτρώσεων Ιωσήφ του Βατοπαιδινού και του Μητροπολίτη Λεμεσού, παρόλον ότι ο Σεβασμιότατος έκανε άκρως προκλητικές φιλοοικουμενιστικές δηλώσεις τις οποίες ουδέποτε ανεκάλεσε.

Ο Σεβ. Λεμεσού είπε συγκεκριμένα ότι πρέπει να υπακούμε τους επισκόπους ακόμη και όταν μας οδηγούν σε αιρέσεις.!!!

Παρόλα αυτά ορισμένα ιστολόγια -και δη το ιστολόγιο “Ρωμαίικο οδοιπορικό” και όχι μόνον- προβάλλουν με πολύ προκλητικό τρόπο τον Ιωσήφ τον Βατοπαιδινό και τον Σεβ. Λεμεσού.

Επεσημάναμε το μέγεθος του ολισθήματος των εν λόγω ιστολογίων και εξηγήσαμε γιατί αντενδείκνυται η προβολή των Βατοπαιδινών από τα παραδοσιακά ιστολόγια.

Αντί απαντήσεως το “Ρωμαίικο οδοιπορικό” -και όχι μόνον- επανήλθε δριμύτερο και συνέχισε με ακόμη μεγαλύτερη ένταση την προβολή του Σεβ. Λεμεσού και του υποστηρικτή των εκτρώσεων Ιωσήφ του Βατοπαιδινού, ο οποίος, επίσης, υποστηρίζει την Ανσέλμειο θεολογία της δικαίωσης που βρίσκεται σε σαφή αντίθεση με την ορθόδοξη διδασκαλία.

Αλλά αυτά δεν φαίνεται να απασχολούν ποσώς τους διαχειριστές του ιστολογίου “Ρωμαίικο Οδοιπορικό”, αλλά και άλλων ιστολογίων, που θέλουν να παρουσιάζονται ως παραδοσιακά ιστολόγια.

Είναι φανερόν ότι άλλα μετρούν, άλλα έχουν αξία και βαρύτητα στη συνείδησή τους ή για να ακριβολογούμε στην ασυνειδησία και στη δογματική ελαστικότητα των διαχειριστών του.

Εκφράζουμε την οδύνη μας για το ολίσθημα και προσευχόμαστε για σύντομη ανάνηψη. 

Εμείς φυσικά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι περισσότερο εκτός από το να προσευχόμαστε συνεχώς για το θέμα και να επισημαίνουμε το ατόπημα οποτεδήποτε τυχόν -ως μη όφειλε- ήθελε επαναληφθεί.

No comments:

Post a Comment