Saturday, March 7, 2015

Ο π. ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΜΟΥΛΑΤΣΙΩΤΗΣ ΑΠΑΛΛΑΧΤΗΚΕ ΑΠO ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ



Ο π. ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΜΟΥΛΑΤΣΙΩΤΗΣ ΑΠΑΛΛΑΧΤΗΚΕ ΑΠO ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Η αρμόδια Συνοδική επιτροπή ξεκαθάρισε ότι ο π. Νεκτάριος Μουλατσιώτης δεν είναι αιρετικός. Εμείς το γράψαμε από την πρώτη στιγμή που αναφύηκε το θέμα ότι δεν θεωρούμε αιρετικό τον π. Νεκτάριο. Τι είπε ή τι έκανε που να δικαιολογεί αυτόν τον χαρακτηρισμό; 

Ασφαλώς και δεν είναι αιρετικός, αλλά φαιδρός είναι. Οι παπαροκάδες είναι δικό του κατόρθωμα και η δικαιολογία που προβάλλουν ορισμένοι ότι το συγκρότημα έγινε με την ευλογία του μ. Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου δεν ευσταθεί. 

Ας μην ξεχνούμε ότι και παραδικαστικό κύκλωμα λειτουργούσε με ευλογία του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου και Μπεζενίτηδες προωθούντο στο επισκοπικό αξίωμα με την ευλογία και τις ίντριγκες ακόμη και με την πλαστογραφία του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου και ο Πάπας προσεκλήθηκε στην Αθήνα με τις μηχανορραφίες του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου και Συνέδριο του ΠΣΕ έγινε στην Ελλάδα για πρώτη φορά με ευλογίες του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου και πάει λέγοντας.

Όλοι όσοι αποτελούσαν το συγκρότημα των παπαροκάδων πέταξαν τα ράσα και άλλοι από αυτούς παντρεύτηκαν και άλλοι ο Θεός ξέρει τι κάνουν. 

Επιπλέον! Ο π. Νεκτάριος παριστάνει το θαυματοποιό και κάνει θεομπαιξίες παραπλήσιες -ίσως όχι του ιδίου βαθμού αλλά πάντως θεομπαιξίες- με αυτές που έκανε ο θεομπαίκτης και τρομολάγνος Ιωσήφ Βατοπαιδινός και οι πνευματικοί του γόνοι. 

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι ορθό να κατηγορείται ότι διατύπωσε κακοδοξίες, όπως ο Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός που μεταξύ άλλων κακοδοξιών υποστήριζε τις εκτρώσεις μέχρι τον τρίτο μήνα της κυήσεως και απεδέχετο την αιρετική θεολογία περί δικαιώσεως του Άνσελμου Καντερβουργίας.

Όπως αναφέραμε -από την πρώτη στιγμή που ανέκυψε το θέμα- ουδέποτε πιστέψαμε ότι ο π. Νεκτάριος είναι αιρετικός. Aυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι είναι κατάλληλος για να εκλεγεί επίσκοπος.

1 comment:

  1. Χρειάζεται ένας θεολογικός οικουμενιστικός έλεγχος σε πρόσφατο βίντεο που θα δώσω παρακάτω.
    Να ξεκαθαρίσω ότι τον γνωρίζω προσωπικά , τον συμπαθώ πολύ και δεν αποδέχομαι τις αβάσιμες απόψεις για θεομπαιξία και ψευτοθαυματουργία.
    Αν δεν γνωρίζω κάτι και υπάρχουν αποδείξεις διορθώστε με. Μπορεί να είναι ο πιο ανάξιος Ιερέας και να τον χρησιμοποιεί ο Κύριος προς ώφελος τρίτων ή και για να δοκιμάσει την ταπείνωση του ή ότι άλλο. Νομίζω δεν επιτρέπεται να αμφισβητούμε κατηγορηματικά θαύματα στον ορθόδοξο χώρο, επιφυλακτικοί μπορούμε να είμαστε ή να μην τα πιστεύουμε στα σίγουρα, αλλά όχι κατηγορηματικά, αστήρικτα και ετσιθελικά να θεωρούμε ψεύτες, πλανεμένους κτλ. ειδικά τρίτους που τα πιστοποιούν. Μπορεί άλλωστε εάν ή όταν Εκείνος τον χρησιμοποίησε να είχε κάνει πνευματική πρόοδο. Στο προκείμενο ελέγχου της πίστεως του τώρα.
    Σε αυτό το βίντεο
    https://youtu.be/qA7sEDei8yU
    έχει την ΠΕΓΚΥ ΖΗΝΑ προσπαθώντας με την διασημότητα της να ελκύσει πιστούς. Καλός και άγιος ο σκοπός αλλά το πρόβλημα είναι από το 13:00 περίπου , όπου αρχίζει η συζήτηση περί Χριστού και ανατολικών θρησκευτικών πρακτικών, θετικής ενέργειας και Χριστού που συμφωνεί αναντίρρητα και η δημόσια αναφορά του ότι ψάχνοντας οι βουδιστές τον Χριστό θα τον προσκυνήσουν στο τέλος και θα τον βρούν..και ότι είναι γραμμένο (Το θέμα είναι να μην γίνει στην δευτέρα Παρουσία υποχρεωτικά και αργά πλέον..). Φαίνεται ότι ο Ωριγενισμός και ο Καμπαλισμός μετ' αποφυγής Κρίσεως του Θεού επηρεάζει πολλούς ιερωμένους. Θα προτιμούσα έναν άνευ ειρωνείας έλεγχο μετά κοινοποιήσεως και εφίσταση προσοχής περί διαφθοράς δογμάτων αντί εμβάθυνσης στην ορθόδοξη κατήχηση...Αρεστοί στον κόσμο ή στον Θεό;

    ReplyDelete