Monday, March 2, 2015

ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ Η «ΕΞΥΠΝΗ ΚΑΡΤΑ» ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ



ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ Η «ΕΞΥΠΝΗ ΚΑΡΤΑ» ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

«Σημασία έχει τι θα αποφασίσει η Εκκλησία» (Άγιος Παΐσιος)

Του θεολόγου κ. Β. Χαραλάμπους
=====

Το θέμα με την “έξυπνη” κάρτα του πολίτη είναι πολύ σοβαρό. Σίγουρα ετοιμάζεται μια νέα σκλαβιά, με υπερεθνική χροιά. Αυτό που επιδιώκει η Ευρωπαϊκή ολιγαρχία τόσο καιρό, θα γίνει πραγματικότητα. «Παρέστησαν οι βασιλείς της γης» (Ψαλμός 2,2).

Οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί είναι πολύ προβληματισμένοι από αυτό που “τεκταίνεται”. Έχω την βεβαιότητα ότι το θέμα τούτο, θα βρεί τη λύση ΜΟΝΟ από την Εκκλησία. Ο καθένας θα αρχίσει τώρα να λέει τα δικά του, κυρίως μέσα από τους διαδικτυακούς ιστότοπους και έτσι θα δημιουργηθεί μια Βαβέλ απόψεων και τοποθετήσεων. Θα ήταν λόγος εκ περισσού να πω ότι θα δημιουργηθεί μεγάλος πανικός.

Εμείς έχουμε την παρακαταθήκη του Οσίου Παϊσίου, ο οποίος όταν έγραψε σχετικά με το θέμα τούτο, με πολλή ταπείνωση άφησε εκείνη την επιλογική προικώα υπόδειξη «Αυτά τα λέω εγώ, ένας μοναχός. Σημασία έχει τι θα αποφασίσει η Εκκλησία». Το κάλλος της  Εκκλησιαστικής Συνοδικότητας, που διαφύλαξε την ακρίβεια της Πίστεως, αυτό θα διαφυλάξει και πάλι την Εκκλησία του Χριστού.

Ο Χριστός δεν θα μας εγκαταλείψει. «Γνώτε έθνη και ηττάσθε, ότι μεθ’ ημών ο Θεός» (Από την Ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου). Η Μία Αγία Εκκλησία, Συνοδικώς θα πράξει ότι έπραττε από της ιδρύσεώς της μέχρι σήμερα. Συνοδικώς η Εκκλησία μας θα δώσει και πάλι τη λύση. 

Η Εκκλησία μας θα αποφασίσει και όχι ένας Μητροπολίτης ή Πατριάρχης, αποτέλεσμα απλά ενός νοσηρού κληρικαλισμού. Δυστυχώς στον Παπισμό και για το θέμα τούτο άγονται και φέρονται από τη μόνη γνώμη του “αλάθητου” Πάπα. Είναι γνωστή η “γνωμάτευση” του Πάπα Φραγκίσκου για τα RFID μικροτσίπς (το επόμενο και επώδυνο στάδιο της “έξυπνης” κάρτας του πολίτη): «Τα RFID είναι ευλογία από τον Θεό». Και αυτά φυσικά ο “αλάθητος” του Βατικάνειου κράτους τα είπε, όχι σε κάποια ιδιαίτερη συνάντηση, που πιθανόν να οδηγήσει σε αμφισβήτηση των λεχθέντων του, αλλά στη εβδομαδιαία ομιλία του στο πλήθος των Παπικών. Μεταξύ άλλων ο Πάπας Φραγκίσκος, ανέφερε και τα εξής: «Έχουμε εξετάσει τις Γραφές καλά και μπορώ να πω με βεβαιότητα, ότι δεν υπάρχει τίποτα που να βεβαιώνει ότι τα  RFID μικροτσίπς είναι σατανικά». Επίσης ανέφερε ότι τα RFID  μικροτσίπς, «είναι μια ευλογία από τον Θεό, ο οποίος τα παραχώρησε στην ανθρωπότητα για να λύσει τα πολλά δεινά του κόσμου». Με έκδηλο ενθουσιασμό ο πρόεδρος του Βατικανού Φραγκίσκος, ομίλησε και για «υποχρεωτική διαδικασία εμφύτευσης του RFID μικροτσίπ για όλους τους εργαζομένους του Βατικανού και τους κατοίκους του». «Εφρύαξαν έθνη και λαοί εμελέτησαν κενά» (Ψαλμός 2,1).

Εμείς οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί θα περιμένουμε τη Συνοδική απόφαση της Εκκλησίας μας. «Μεθ’ ημών ο Θεός, γνώτε έθνη και ηττάσθε, ότι μεθ’ ημών ο Θεός» (Από την Ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου).

No comments:

Post a Comment