Wednesday, March 4, 2015

ΤΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΧΑΡΙΣΜΑ Ή ΤΟ ΕΧΕΙΣ Ή ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙΣ



ΤΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΧΑΡΙΣΜΑ Ή ΤΟ ΕΧΕΙΣ Ή ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙΣ

(Ποιος μπορεί να καταλογίζει αναμφισβήτητο προφητικό χάρισμα στον π. Ιωσήφ Βατοπαιδινό, με τόσα  λανθασμένα ‘‘προλεχθέντα”)

Του θεολόγου κ. Β. Χαραλάμπους
=====

Στις 28 Φεβροαυαρίου 2015, σε ραδιοφωνική εκπομπή της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού, ο Μητροπολίτης Αθανάσιος απάντησε σε ερωτήσεις ακροατών. Ανάμεσα στα ερωτήματα ήταν και ένα που αφορούσε το υποτιθέμενο “προφητικό” χάρισμα του π. Ιωσήφ Βατοπαιδινού. 

Δεν θα σχολιάσω τα λόγια του Μητροπολίτου Αθανασίου, απλά αφορμή θα πάρω από  τα λόγια της απάντησης του, για να προλάβω το διαδικτυακό συρφετό των ιδιοτελώς κειμένων. Η απάντηση του Σεβασμιωτάτου ήταν ως εξής: «Άλλα έχουν γίνει και άλλα δεν έγιναν».  

Προλαμβαίνω τις τοποθετήσεις των διαφόρων διαχειριστών των ιστολογίων,  των ιδιοτελώς κειμένων, με την εξής ερώτηση: «Ποιος μπορεί να ομιλεί  για αναμφισβήτητο χάρισμα, με τόσα  λανθασμένα “προλεχθέντα”; Όσον αφορά τα “προλεχθέντα” που έγιναν εμείς τίποτα δεν είδαμε.

Ο “προλεχθείς” πόλεμος περί το έτος 1981 δεν πραγματοποιήθηκε. Τα τρόφιμα που τόσος κόσμος φύλαξε, για τον “προλεχθέντα” πόλεμο του 1993, ευτυχώς χρησιμοποιήθηκαν αλλιώς. Ο “προλεχθείς” πόλεμος του έτους 1998, για τη “λυσσαλέα πληγή” της Κύπρου, δεν πραγματοποιήθηκε. Το μόνο π’ απόμεινε είναι εκείνος ο τρόμος. Είναι τούτα αποδείξεις ή έστω ενδείξεις, ότι ο π. Ιωσήφ Βατοπαιδινός, είχε τέτοιο χάρισμα; 

Να υπενθυμίσω στους αναγνώστες των ιστολογίων τούτων, το βίντεο που είναι αναρτημένο στο διαδύκτιο, και  τιτλοφορείται «Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ - ΙΩΣΗΦ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΣ» (από εκπομπή του Τηλεοπτικού Σταθμού ο Λόγος, κατά το έτος 1998, στο Πρόγραμμα  – Ορθοδοξία και Ορθοπραξία, με τον θεολόγο κ. Νικολαΐδη), που δικαιολογημένα προστέθηκε από τον αναρτήσαντα, τίτλος προβολής, που αναγγέλλει ότι «Ο πόλεμος θα ξεκινήσει από την Κύπρο». Στο βίντεο αυτό λοιπόν αναφέρεται μεταξύ άλλων «…τώρα όμως θα πω και τούτο, να έχει θάρρος ο λαός μας, διότι θα δεχθούμε πληγή από τους Τούρκους λυσσαλέα. Μην τρομάξουμε, είναι μέσα στα Θεία σχέδια, θα γίνει κι αυτό». Σε ερώτηση αν θα είναι σύντομα αυτό, απάντησε «Σύντομα, σύντομα πολύ σύντομα»…και ο π. Ιωσήφ Βατοπαιδινός «ισοκράτησε» αλλοτρόπως, τα  “προλεχθέντα” του, με τον χαρακτηριστικό του γέλωτα.

Ακολούθησαν τα “προλεχθέντα” από τον π. Ιωσήφ Βατοπαιδινό με συγκεκριμένη ημερολογιακή τοποθέτηση στις 7 Ιουλίου 1999. Επειδή ο πόλεμος δεν πραγματοποιήθηκε, η ημερομηνία μετετέθη στις 14 Αυγούστου 1999 και όταν και πάλι δεν πραγματοποιήθηκε η ημερομηνία «μετακύλησε» στις 8 Σεπτεμβρίου 1999, για να διαψευστεί και πάλι. (Κληρικός τότε έδωσε συνέντευξή σε ραδιοσταθμό της Πάφου, αναφορικά με το σάλο που δημιουργήθηκε, κυρίως στο μαθητόκοσμο από τις περί πολέμων ακοές, για να καθησυχάσει τον κόσμο). Αυτός είναι ο Κύπριος μοναχός που χαρακτηρίστηκε ισάξιος του Προφήτου Ιεζεκιήλ;

Τελικώς τα “προλεχθέντα” αυτά από τον π. Ιωσήφ Βατοπαιδινό, αποδείχθηκαν «είδωλα λογισμών πλανωμένων» (κατά τη φράση του Αγίου Διαδόχου Φωτικής). Το μόνο που κατάφερε, είναι να προκαλέσει στον πονεμένο λαό της Κύπρου τη λύπη του κόσμου τούτου, που τον θάνατο κατεργάζεται. «Η δε του κόσμου λύπη θάνατον κατεργάζεται» Β΄ Κορ.7,10, αναφέρει ο Απόστολος Παύλος.

Ο Άγιος Παΐσιος, μετά δακρύων και με τρισσή ικεσία «Κύριε ελέησον», στις 8 Ιουλίου 1974, δώδεκα μέρες πριν την βάρβαρη Τουρκική εισβολή, προείπε τα δεινά της Κύπρου. 

Γιατί ως “προφήτη” προβάλλουν τον π. Ιωσήφ Βατοπαιδινό, τα “φίλα” ιστολόγια; 
ΤΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΧΑΡΙΣΜΑ Ή ΤΟ ΕΧΕΙΣ Ή ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙΣ.

No comments:

Post a Comment