Tuesday, March 10, 2015

«ΣΩΣΤΕ ΤΗ ΖΩΗ» ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΚΤΡΩΣΕΩΝ



«ΣΩΣΤΕ ΤΗ ΖΩΗ»
ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΚΤΡΩΣΕΩΝ

Του θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού
=====

Το Ιβάνοβο είναι μια πόλη στην κεντρική Ρωσία, 254 χιλιόμετρα από τη Μόσχα. Στην πόλη αυτή ξεκίνησε τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, όπως μας πληροφορεί το ιστολόγιο miloserdie.ru, ένα πρόγραμμα υπό τον τίτλο «Σπάση ζήζν» (Σώσε τη ζωή). Ο στόχος του φιλανθρωπικού αυτού προγράμματος είναι φιλόδοξος και έχει να κάνει με το πολυτιμότερο αγαθό, την ανθρώπινη ζωή. Με άλλη λόγια, σύμφωνα με την δημόσια οργάνωση του Ιβάνοβο «Κολυμπέλ» (Λίκνο) που στοχεύει στην προστασία του παιδιού, της οικογένειας και της ηθικής, έγιναν 92 συναντήσεις με γυναίκες και τελικά 16 από αυτές πείσθηκαν να μην κάνουν έκτρωση. 

Το πιο πάνω πρόγραμμα έχει στόχο να δώσει στις γυναίκες που είχαν αποφασίσει να κάνουν έκτρωση (δήλαδη να σκοτώσουν τα αγέννητα μωρά τους) κοινωνική και ψυχολογική στήριξη και κατ’ αυτό τον τρόπο να τις πείσουν να φέρουν στον κόσμο τα παιδιά τους. Όπως αναφέρει η Γιεκατερίνα Μάρκοβα, διευθύντρια του προγράμματος, 60 ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί σε 25 πόλεις της Χώρας έχουν εμπλακεί στο πρόγραμμα αυτό  και στα τέλη του Φεβουαρίου του τρέχοντος έτους ο αριθμός των συμμετοχών ανέβηκε στους 72 ειδικούς σε 32 πόλεις. Σύμφωνα με την παρουσίαση της κας Μάρκοβα οι ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί δεν περιορίζονται να εξηγήσουν ότι η έκτρωση είναι φόνος ενός ανυπεράσπιστου ανθρώπινου όντος με αρνητικές, συν τοις άλλοις, συνέπειες στην υγεία της μητέρας, αλλά και τις στηρίζουν με τα λόγια και τη συμπάθειά τους και τις βοηθούν συνάμα στη λύση τρεχόντων προβλημάτων κοινωνικής φύσεως. 

Η συμβουλευτική αυτή μέθοδος δεν είναι χαμένος κόπος αλλά αποτρέπει από την έκτρωση το 10-20% των γυναικών που είχαν αποφασίσει να προχωρήσουν στη δολοφονία, τη συνεργεία των γιατρών–χασάπηδων φυσικά, των αθώων αγέννητων παιδιών τους. Θα μου πείτε: Και τι έγινε; Λύθηκε το πρόβλημα; Και μια ανθρώπινη ζωή να γλυτώσει από το απαίσιο αυτό σφαγείο, μπροστά στο οποίο ωχριούν τα εγκλήματα των αιμοσταγών τζιχαντιστών, είναι μεγάλο πράγμα. 

Ιλιγγιά, τω όντι, ο νους του ανθρώπου, όταν σκέφτεται από την άλλη τη «θεολογική ;;;» απόπειρα του αποθανόντος μοναχού Ιωσήφ Βατοπαιδινού να δικαιώσει,  σώνει και καλά, τις εκτρώσεις μέχι τον τρίτο μήνα της κυήσεως !!! Θα βρεθεί, επιτέλους, κάποιος εκ των επιγόνων να αντιληφθεί ότι αυτό δεν είναι απλώς λάθος; Να ξέρουν ότι ο χρόνος δεν θα το σβήσει, διότι πρόκειται για θέμα ζωής και θανάτου.

No comments:

Post a Comment