Friday, March 13, 2015

ΕΝΑ ΑΤΟΠΗΜΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΠΑΙΝΕΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΩΝ ΙΕΡΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΣΤΟΡΙΑΣ



ΕΝΑ ΑΤΟΠΗΜΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΠΑΙΝΕΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΩΝ ΙΕΡΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΣΤΟΡΙΑΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Στο εβδομαδιαίο φυλλάδιο της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου και της Αγίας Αικατερίνης Αστορίας επισημάναμε δύο αξιοσημείωτα στοιχεία.

Το ένα μας χαροποίησε σφόδρα, ενώ το άλλο μας έθλιψε βαθιά.

Μας χαροποίησε ότι σε ανακοίνωσή της η κοινότητα ξεκαθαρίζει στους ετερόδοξους ότι τους καλωσορίζει μεν στις εκκλησίες της κοινότητας, αν ενδιαφέρονται να γνωρίσουν την Ορθοδοξία, πλήν όμως τους ξεκαθαρίζει με την ίδια σαφήνεια ότι η Θεία Κοινωνία δεν παρέχεται στους αιρετικούς και στους αλλόθρησκους.

Πολύ μας ευχαριστεί αυτή η θέση των ιερέων και των επιτρόπων της κοινότητας και εκ βάθους ψυχής συγχαίρουμε την ορθή στάση τους.

Όπως όλοι γνωρίζουμε η Αρχιεπισκοπή Αμερικής μαστίζεται ανελέητα από τον Οικουμενισμό και κάθε ενέργεια που βάζει φραγμό στον Οικουμενισμό αξίζει τον δίκαιό μας έπαινο.

Από την άλλη υπήρχε δυστυχώς στο δελτίο της κοινότητας και μια άλλη ανακοίνωση που μας προξένησε ιδιαίτερη θλίψη.

Η κοινότητα διοργανώνει αύριο Κυριακή γεύμα για να τιμήσει τον χοράρχη της φραγκοχορωδίας της κοινότητας.

Γιατί, άραγε, σπεύδουν να τιμήσουν τον εν λόγω κύριο;

Δεν γνωρίζουν ότι οι φραγκοχορωδίες είναι ανεπίτρεπτες σε μια ορθόδοξη εκκλησία;

Δεν άκουσαν τον Γέροντα Βασίλειο (Γοντικάκη), όταν πρόσφατα είχαμε την ευλογία να τον έχουμε μαζί μας, που επιτέθηκε στον χοράρχη και στα μέλη της φραγκοχορωδίας επειδή αλλοτριώνουν -όπως τους είπε- τον ορθόδοξο χαρακτήρα της Θείας Λειτουργίας;

Προς τι, λοιπόν, σπεύδουν να τον τιμήσουν;

Για να δείξουν στον π. Βασίλειο πόσο λίγο τον σέβονται;

Αλλά, αφού την Παράδοση της Εκκλησίας δεν την έχουν σε κανένα σεβασμό και συνεχίζουν να χρηματοδοτούν την φραγκοχορωδία, αφού τον Οικουμενικό Πατριάρχη δεν τον σέβονται που δύο φορές μας επέπληξε -αυστηρά μάλιστα- για τη χρήση των φραγκοχορωδιών και μας εξήγησε με σαφήνεια τους λόγους που δεν πρέπει να τις χρησιμοποιούμε, γιατί να περιμένουμε ότι θα σέβονταν τον π. Βασίλειο επειδή τους υπενθύμισε ποια είναι η διδασκαλία της Εκκλησίας για το θέμα;

1 comment:

  1. ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΦΡΑΓΚΟΧΟΡΩΔΙΕΣ;

    ReplyDelete