Monday, March 2, 2015

Η ΧΑΡΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΩΝ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ


Η ΧΑΡΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΩΝ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Πολλές φορές πονούμε για όσα άπρεπα σκανδαλίζουν ψυχές και γκρεμίζουν συνειδήσεις. 

Ξεχνούμε ότι ο Χριστός μας είπε ότι το σιτάρι θα μεγαλώνει με τα ζιζάνια. 

Λησμονούμε την προειδοποίηση του Χριστού ότι η Βασιλεία του Θεού είναι σαν το προζύμι μέσα στο ζυμάρι. Εργάζεται αθόρυβα, ταπεινά, αλλά αποτελεσματικά.

Για δέστε ποια ευχάριστη είδηση διαβάσαμε στη Romfea.gr:

“Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Γρεβενών λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ την πρώτη Κυριακή των Νηστείων, 1η Μαρτίου 2015. Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία παρευρέθησαν σύσσωμες οι τοπικές αρχές.

Στον λαμπρό εορτασμό της Κυριακής της Ορθοδοξίας, με την λιτάνευση των ιερών εικόνων, ιδιαίτερη πνευματική χαρά έδωσε και η χειροτονία σε Διάκονο του κ. Χρήστου Κούρτη, καθηγητού θεολόγου και φιλολόγου.

Ο π. Χρήστος, πατέρας επτά τέκνων, προσήλθε στην διακονία του ιερού θυσιαστηρίου της τοπικής Εκκλησίας των Γρεβενών από την Θεσσαλονίκη.”

Ο Θεός έχει τους δικούς Του. Να μη χάνουμε το θάρρος μας. Υπάρχουν τα σκάνδαλα, υπάρχουν όσα πικραίνουν, αλλά υπάρχουν και οι εκλεχτές ψυχές που οδηγούν τους ανθρώπους στην αγκαλιά του Χριστού και της Εκκλησίας. Ένας από αυτούς είναι και ο νεαρός στην ηλικία προσφάτως χειροτονηθείς διάκονος στα Γρεβενά με δύο πτυχία και 7 παιδιά. 

Δόξα σοι ο Θεός που γεννά αυτό τον ουράνιο πόθο στην ψυχή των καλοπροαίρετων ανθρώπων.

No comments:

Post a Comment