Friday, March 13, 2015

ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΟΝΤΑΝ ΜΕ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΠΡΟΒΑΛΛΑΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΩΝ ΕΚΤΡΩΣΕΩΝ



ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΟΝΤΑΝ ΜΕ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΠΡΟΒΑΛΛΑΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΩΝ ΕΚΤΡΩΣΕΩΝ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε, στο ιστολόγιο “Ρωμαίικο Οδοιπορικό”, άρθρο της Χριστούφαντου που επιγράφεται “Κανένας Άγιος δεν προσευχήθηκε με αιρετικούς”. 

Πολύ σωστή η θέση της Χριστούφαντου και πολύ ορθά έπραξε το ιστολόγιο να προβάλει το άρθρο της Χριστούφαντου που βάζει τα πράγματα στη θέση τους αναφορικά με τις συμπροσευχές.

Αυτό που φρόντισαν να ξεχάσουν να μας πουν, όμως, οι διαχειριστές του ιστολογίου “Ρωμαίικο Οδοιπορικό”, είναι ότι οι Άγιοι δεν πρόβαλλαν ποτέ πλανεμένους και Θεομπαίκτες που υποστήριζαν την έκτρωση μέχρι τον τρίτο μήνα της κυήεως. 

Το ιστολόγιο “Ρωμαίικο Οδοιπορικό”, όμως, δεν έχει καμιά δυσκολία να προβάλλει τον πλανεμένο και Θεομπαίκτη υποστηρικτή των εκτρώσεων Ιωσήφ τον Βατοπαιδινό, ο οποίος μάλιστα ενέπαιζε την Ιερά Μονή Σταυροβουνίου επειδή αποτρέπει τη δολοφονία των εμβρύων μέχρι τον τρίτο -και όχι μόνον- μήνα της κυήσεως! 

Γιατί άραγε;

Γιατί το ιστολόγιο "Ρωμαίικο Οδοιπορικό" άραγε ελέγχει - και ορθά πράττει, επειδή αυτό έκαναν και οι Άγιοι - αυτούς που συμπροσεύχονται με τους αιρετικούς, ενώ δεν μιμείται τους Αγίους που δεν υποστηρίζουν αυτούς που σφαγιάζουν τα αθώα νήπια, αλλά αντίθετα τους καταδικάζουν απερίφραστα; 

Αλλά δεν είναι μόνον αυτό που δεν έκαναν οι Άγιοι.

Οι Άγιοι ουδέποτε είπαν ότι "πρέπει να ακολουθούμε τους επισκόπους ακόμη και αν μας οδηγούν σε αιρέσεις."

Ο Σεβ. Λεμεσού, όμως, έκανε σαφέστατες δηλώσεις -τις οποίες ουδέποτε ανακάλεσε- ότι αυτό ακριβώς πρέπει να κάνουμε. "Να ακολουθούμε τους επισκόπους ακόμη και όταν μας οδηγούν στις αιρέσεις.!!!"

Το ιστολόγιο “Ρωμαίικο Οδοιπορικό”, όμως, όχι μόνον δεν καταδίκασε τον Σεβ. Λεμεσού γι' αυτή τη φοβερή κακοδοξία, αλλά και δεν χάνει ευκαιρία να προβάλλει τον Σεβασμιότατο έστω και αν ποτέ δεν ανεκάλεσε την κακοδοξία που διατύπωσε.

Γιατί άραγε;

Το ιστολόγιο “Ρωμαίικο Οδοιπορικό”, επίσης, ορθά μεν πρόβαλε το άρθρο της Χριστούφαντου ότι οι Άγιοι δεν συμπροσεύχονταν με τους αιρετικούς, αλλά ουδέποτε καταδίκασε τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμανδρίτη Εφραίμ, ο οποίος είπε τα ακριβώς αντίθετα από όσα είπε η  Χριστούφαντος! Είπε, δηλαδή - και ουδέποτε ανεκάλεσε- ότι "η συμπροσευχή, όχι μόνον με τους αιρετικούς, αλλά και με τους αλλόθρησκους, είναι κατ’ οικονομίαν δεκτή!!!"

Και όχι μόνον το ιστολόγιο ''Ρωμαίικο Οδοιπορικό" ποτέ δεν κατεδίκασε τον π. Εφραίμ γι' αυτή την φοβερή κακοδοξία, αλλά αντίθετα τον προβάλλει με κάθε τρόπο!

Γιατί, άραγε, το ιστολόγιο “Ρωμαίικο Οδοιπορικό” τηρεί δύο μέτρα και δύο σταθμά σε θέματα πίστεως; 

Γιατί το διακρίνει αυτή η κραυγαλέα -μέχρι διασπάσεως των ακουστικών τυμπάνων- ασυνέπεια;

Ιt’s anybody’s guess!

Εμείς πού να γνωρίζουμε; 

Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να επισημαίνουμε την ασυνέπεια του ιστολογίου "Ρωμαίικο Οδοιπορικό" και φυσικά όποιου άλλου ιστολογίου ακολουθεί την ίδια τακτική.

Και εμείς μεν δεν γνωρίζουμε και δεν κρίνουμε, πλην όμως, "ο ετάζων νεφρούς και καρδίας", θα κρίνει όλους μας εν Ημέρα Κρίσεως. 

Ενίοτε εκφράζει την κρίση Του και νωρίτερα κατά τις ανεξερεύνητες Βουλές Του.

No comments:

Post a Comment