Sunday, March 1, 2015

ΝΕΟ ΜΠΑΡΑΖ ΑΜΕΤΡΟΕΠΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΟ ΖΕΡΒΟ ΑΠΟ ΤΟΝ “ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΤΥΠΟ”


ΝΕΟ ΜΠΑΡΑΖ ΑΜΕΤΡΟΕΠΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΟ ΖΕΡΒΟ ΑΠΟ ΤΟΝ “ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΤΥΠΟ”

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Στην τελευταία έκδοση του “Ορθόδοξου Τύπου” είδαμε νέο μπαράζ αμετροέπειας για τον κοιμηθέντα διευθυντή της εφημερίδας Γεώργιο Ζερβό. Τα δημοσιεύματα τον παρουσιάζουν ως πύργο ηθικής, ως έπαλξη σύνεσης και σωφροσύνης και ως πρότυπο δημοσιογράφου.

Yeaaaah!!!!!!! Sure!!!!

Ποια είναι η αλήθεια που όλοι γνωρίζουν, πλην όμως προσποιούνται ότι αγνοούν;

Ότι ο κοιμηθείς -όπως μου αποκάλυψε ο Σεβ. Προικοννήσου κ. Ιωσήφ- έκανε ορισμένες εκπομπές κάθε άλλο παρά ηθικού περιεχομένου και -όπως όλοι γνωρίζουν- ήταν υποψήφιος βουλευτής του φαιδρού Καρατζαφύρερ, που -εκτός των άλλων- ήταν ιδιοκτήτης πρακτορείου "modeling" (if you know what I mean!). 

Κατά τα άλλα, όμως, ο μ. Γεώργιος Ζερβός υπήρξε πρότυπο αδιάβλητου ανθρώπου και  δημοσιογράφος αρχών.!!!

Καταρχήν πόσο σοβαρός μπορεί να είναι ένας άνθρωπος που είχε τόσο στενή σχέση με τον Καρατζαφύρερ, ώστε να είναι υποψήφιος βουλευτής του;

Παρακαλούμε θερμά την εκδοτική-συντακτική επιτροπή του “Ορθοδοξου Τύπου” πρώτον να μην προκαλεί.

Και το πιο ουσιαστικό! Να προσφέρει τη μόνη υπηρεσία εναντίον του Οικουμενισμού που μπορεί να προσφέρει.

Τουτέστιν τα μέλη της ομοθυμαδόν να ξεκουμπιστούν πάραυτα και αμελλητί από τον “Ορθόδοξο Τύπο”.

Μόνον ένα θαύμα μπορεί να φωτίσει τους άσχετους του “Ορθοδόξου Τύπου” να ενεργήσουν κατά Θεόν. Γι' αυτό ας μεριμνήσουν όλοι για να ξεκουμπιστεί κλωτσηδόν από την εφημερίδα το τσούρμο των άσχετων που ο μ. π. Μάρκος Μανώλης χρησιμοποιούσε ως αχυράνθρωπους για να κάνει ότι θέλει και οι οποίοι -εν τη πανθαυμάστω αυτών φαιδρότητι- μετά την κοίμησή του νόμισαν ότι είναι σε θέση να τον αντικαστήσουν.

Αυτό δα έλειπε να μας παρουσιάζετε τον μ. Γεώργιο Ζερβό ως πρότυπο δημοσιογράφου και ως άνθρωπο αρχών. 

Μήπως ευωδιάζει κιόλας ή μήπως χαμογελά από την αιωνιότητα όπως ο Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός; Μήπως είχε διορατικό ή προορατικό χάρισμα, όπως έχει o Γέροντας Εφραίμ; Μήπως έβλεπε το άκτιστο φως ή μήπως κουνιούνταν τα καντήλια ή μήπως δάκρυζαν οι εικόνες, όταν προσευχόταν, όπως συμβαίνει με τον Σεβ. Λεμεσού;

Δεν μας παρατάτε, λέμε εμείς, που νομίζετε ότι βάλαμε υποθήκη το μυαλό μας...

Προσευχηθείτε για τον κοιμηθέντα, όπως έχετε χρέος, και όπως έχουμε όλοι χρέος, ως χριστιανοί, κάντε σαρανταλείτουργα και μνημόσυνα και ελεημοσύνες για την ψυχή του και αφήστε τις φαιδρότητες.

No comments:

Post a Comment