Monday, March 9, 2015

ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΑ - ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ 105



ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΑ
______

Ορθόδοξη Μαρτυρία, Έκδοση Παγκυπρίου Συλλόγου Ορθοδόξου Παραδόσεως “Οι φίλοι του Αγίου Όρους”, Αριθμός 105, Χειμώνας 2015, σσ. 112.

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Το τεύχος 105 είναι ένα από τα καλύτερα τεύχη της "Ορθόδοξης Μαρτυρίας" που έχουν εκδοθεί. Είναι το πρώτο -εξ όσων γνωρίζω- περιοδικό που κάνει εκτενές αφιέρωμα στον π. Γεώργιο (Καψάνη) με συνεργασίες από πολλούς και εκλεχτούς αρθρογράφους.

Εκτός από το αφιέρωμα στον π. Γεώργιο (Καψάνη) περιέχει πολλά ενδιαφέροντα άρθρα που αφορούν ενάρετους κληρικούς και μοναχούς, όπως λ.χ. τον μ. π. Κωνσταντίνο Κούκο, τον Γέροντα του Σταυροβουνίου Αρχιμ. Αθανάσιο, τον Όσιο Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη, τον Όσιο Παίσιο τον Αγιορείτη, ένα κείμενο για τον φεμινισμό, ένα άλλο για τις εκτρώσεις κτλ..

Πολύς ο κόπος και άξιος ο μισθός του θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού, Γενικού Γραμματέα του Παγκυπρίου Συλλόγου Ορθοδόξου Παραδόσεως “Οι Φίλοι του Αγίου Όρους” που έχει την ευθύνη της συλλογής, της οργάνωσης και της έκδοσης του υλικού της “Ορθόδοξης Μαρτυρίας”.

Το περιοδικό θα αναρτηθεί σύντομα στο διαδίχτυο στην ιστοσελίδα του Παγκυπρίου Συλλόγου Ορθοδόξου Παραδόσεως “Οι φίλοι του Αγίου Όρους.”

No comments:

Post a Comment