Tuesday, February 24, 2015

ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΑ ΤΑ ΔΥΟ ΓΕΓΟΝΟΤΑ, ΜΑΚΑΡΙΟΤΑΤΕ κ. ΙΕΡΩΝΥΜΕ;



ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΑ ΤΑ ΔΥΟ ΓΕΓΟΝΟΤΑ, ΜΑΚΑΡΙΟΤΑΤΕ κ. ΙΕΡΩΝΥΜΕ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στο ιστολόγιο “Θρησκευτικά”:

“Μετά την τηλεφωνική επικοινωνία Αρχιεπισκόπου-Πρωθυπουργού παραμένει στη θέση του Γενικού Γραμματέα Θρησκευμάτων ο Γιώργος Καλαντζής, ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου με τον Πρωθυπουργό Α. Τσίπρα.

Ο Αρχιεπίσκοπος ζήτησε από τον πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του ο Γιώργος Καλαντζής με το επιχείρημα ότι είναι το πρόσωπο με το οποίο η Εκκλησία μέχρι σήμερα είχε άριστη επικοινωνία με το υπουργείο Παιδείας. Ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε να ικανοποιήσει το αίτημα.”

Διαβάσαμε, επίσης, στη Romfea.gr:

“Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία με την Πρόεδρο της Βουλής κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου και ενημερώθηκε για το ατυχές γεγονός που συνέβη στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Μεγαλόπολης.

Ο Αρχιεπίσκοπος παρέπεμψε το θέμα προς συζήτηση στην προσεχή συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου που θα διεξαχθεί την Δευτέρα 2 Μαρτίου ε.ε.”

Η τηλεφωνική επικοινωνία του Μακαριότατου με τον πρωθυπουργό για να διατηρήσει στη θέση του τον “μεταπατερικό” παράγοντα του Υπουργείου Παιδείας είναι επιεικώς άκρως απαράδεκτη ενέργεια. 

Ο εν λόγω εγκάθετος του κ. Πάγκαλου στο Υπουργείο Παιδείας επεμβαίνει βάναυσα και αναρμοδίως σε εκκλησιαστικά και θεολογικά θέματα σε βάρος των συμφερόντων της Εκκλησίας.

Σε λίγες μέρες θα μάθουμε κατά πόσον ο Μακαριότατος έχασε κάθε έννοια ντροπής. Θα διαπιστώσουμε αν θα επιτιμήσει τον Σεβ. Γόρτυνος για την επαινετέα στάση του έναντι των άθεων κρατούντων, ως αντάλλαγμα της εκδούλευσης του πρωθυπουργού να διατηρήσει στη θέση του τον κ. Καλαντζή.

Στόχος αμετάθετος του Μακαριότατου είναι να βοηθήσει -παντί σθένει- τον στενό συνεργάτη του κ. Σταύρο Γιαγκάζογλου να στραπατσάρει τον ορθόδοξο χαρακτήρα του μαθήματος των θρησκευτικών. 

Επιδιώκει επίσης να προωθήσει την ίδρυση Τμήματος Ισλαμικών Σπουδών στη Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης. 

Ως εκ τούτου -και για πολλούς άλλους λόγους- ουδεμία απολύτως εμπιστοσύνη τρέφουμε προς το πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου

Σε κάθε περίπτωση θα πικραθούμε ιδιαίτερα αν το αδίστακτο του χαρακτήρα του τον οδηγήσει να θίξει τον Σεβ. Γόρτυνος επειδή έδειξε επαινετέα στάση έναντι των άθεων κρατούντων.

No comments:

Post a Comment