Tuesday, January 13, 2015

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΟΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗ



ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΟΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Με συναισθήματα βαθύτατης συγκίνησης οι απανταχού της γης πιστοί πληροφορήθηκαν την επίσημη αγιοκατάταξη του Οσίου Παισίου του Αγιορείτη από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Βέβαια ο κόσμος δεν ανέμενε την επίσημη αγιοκατάταξη του Οσίου Παισίου για να τον τιμά ως Αγιο. Εκατοντάδες χιλιάδες πιστοί από όλα τα μέρη του κόσμου, συνέρρεαν στον τάφο του, ενώ φωτογραφίες, εικόνες και τοιχογραφίες του Οσίου Παισίου κοσμούσαν ναούς και σπίτια χριστιανών. Ακόμη και παρεκκλήσια άρχισαν να ανοικοδομούνται προς τιμήν του.

Καθημερινά και καινούργια μετά θάνατον θαύματα προστίθενται στα ήδη γνωστά και δεν υπάρχει βασικά κανένας που να είχε ή να έχει την παραμικρή αμφιβολία ότι ο π. Παίσιος δεν είναι απλά ένας μεγάλος Γέροντας της Ορθοδοξίας αλλά ένας μεγάλος Αγιος της Εκκλησίας.

Ο υπογράφων το κείμενο είχε την ευλογία να γνωρίσει τον μακαριστό Γέροντα πλην όμως αυτό δεν είναι αποκλειστικό προνόμιό μου, επειδή εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι γνώρισαν εκ του σύνεγγυς τον Οσιο Παίσιο, πήραν την ευχή του, του εκμυστηρεύθηκαν τον πόνο και τα προβλήματά τους και έγιναν παραλήπτες επιστολών του.

Ο λόγος;

Ενόσω ήδη ήταν εν ζωή ο κόσμος γνώριζε ότι ήταν Αγιος και προσέτρεχε κοντά του για να πάρει την ευχή του αλλά και για να παρηγορηθεί από τα προβλήματα που αντιμετώπιζε.

Τα βιβλία του π. Παισίου και οι απομαγνητοφωνημένες ομιλίες του, αλλά και όσα βιβλία γράφτηκαν για τον Οσιο Παίσιο τον Αγιορείτη, γνωρίζουν απανωτές εκδόσεις και μεταφράστηκαν ή συνεχίζουν να μεταφράζονται σε δεκάδες γλώσσες.

Παράλληλα οι θεομπαίκτες και οι άνθρωποι που έχουν για πορισμό την ευσέβεια και μοναδικό στόχο της ζωής τους την αυτοπροβολή -με πρώτο και χειρότερο τον Σεβ. Λεμεσού Αθανάσιο- προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν δόλια τη γνωριμία τους με τον Αγιο Παίσιο. 

Ο Σεβ. Λεμεσού λ.χ. δεν διστάζει να μιλά για την ευωδία που αισθάνθηκε όταν τον πρωτογνώρισε, για τα καντήλια που είδε να κινούνται όταν προσευχήθηκε μαζί του κτλ.. Ακόμη χειρότερα. Προσπαθεί -όπως και οι Βατοπαιδινοί- να συνδέσει ή και να συγκρίνει τον μεγάλο αυτό Οσιο της Εκκλησίας με τον πλανεμένο, θεομπαίκτη και τρομολάγνο Γέροντά του Ιωσήφ τον Βατοπαιδινό, ο οποίος -μεταξύ άλλων- υποστήριζε ότι είναι επιτρεπτές μέχρι τον τρίτο μήνα της κυήσεως οι εκτρώσεις.!!!

Ξεχνούν φαίνεται ότι ο υπογράφων το άρθρο είναι παραλήπτης επιστολής του Οσίου Παισίου με την οποία εκθέτει ως ψεύτες τον Ιωσήφ τον Βατοπαιδινό και τον Σεβ. Λεμεσού για την κακοήθεια που είχαν να τον συκοφαντήσουν ότι δήθεν τους παρότρυνε να φύγουν από την Κύπρο όταν γνωστοποιήθηκαν τα αίσχη του Ιωσήφ του Βατοπαιδινού στη Μίνθη.

Σε κάθε περίπτωση εμείς δεν θα σταθούμε στους θεομπαίκτες. 

Τα μάτια της ψυχής μας είναι προσηλωμένα στο Χριστό και στους Αγίους Του εν οις από σήμερα και επίσημα ο Οσιος Παίσιος ο Αγιορείτης, η δόξα του Αθωνικού μοναχισμού.

No comments:

Post a Comment