Thursday, January 15, 2015

Ο ΟΣΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ, ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΙΣΛΑΜΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ, Ο ΣΕΒ. ΜΟΡΦΟΥ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΔΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΚΟΡΑΝΙ




ΗΜΕΙΣ ΔΥΝΑΜΕΘΑ. ΟΥΤΟΙ ΟΥ ΔΥΝΑΝΤΑΙ.

(Καθ’ εκάστην θα παρακαλούμε τον Όσιον Παΐσιον, να είναι αρωγός στην εμμονή μας στα θέματα Αληθείας.  Μπορούν και οι έχοντες την ‘’εμμονή’’ στα ατοπήματα περί κορανίου;)

Του θεολόγου κ. Β. Χαραλάμπους
======

Εμείς μπορούμε να παρακαλούμε τον Όσιον Παΐσιον, μετά την ευφρόσυνο ημέρα της αγιοκατάταξής του, να γίνει αρωγός, για να σταματήσει το ολίσθημα της λειτουργίας Τμήματος Ισλαμικών σπουδών στα πλαίσια της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Οι υποστηρίξαντες το ατόπημα τούτο καθηγητές, αλλά και οι λοιποί που έχουν την εμμονή τούτη, μπορούν; Και η ερώτηση μόνο, είναι απαράδεκτη. Αν είναι δυνατό, οι εκπεσόντες στο ατόπημα τούτο, να παρακάλεσουν τον Όσιον Παΐσιον, να είναι αρωγός στην επαίσχυντη εμμονή τους. «Ημείς δυνάμεθα, ούτοι ου δύνανται».

Εμείς μπορούμε να παρακαλούμε τον Όσιον Παΐσιον, να γίνει αρωγός στην εμμονή μας, να σταματήσουν τα ολισθήματα Ιεραρχών μας, να δωρίζουν το βλάσφημο κοράνι και να καλούν το ανίερο τούτο κατασκεύασμα ως ‘’άγιο’’. «Ημείς δυνάμεθα, ούτοι ου δύνανται».

Εμείς «ημέρας και νυκτός» παρακαλούμε για την  απόσυρση της συνέντευξης που μας λύπησε, που είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Μόρφου, στην οποία υποδεικνύεται από τον οικείο Μητροπολίτη, η μελέτη και από τους Έλληνες της Κύπρου του ανίερου κορανίου, με την καταληκτική παρατήρηση-υπόδειξη «Πολύ σπουδαία πράγματα αυτά αλλά δεν τα ξέρουν…». Εμείς μπορούμε να παρακαλούμε τον Όσιον Παΐσιο, μετά το χαρμόσυνο γεγονός της αγιοκατάταξής του, να γίνει αρωγός στην εμμονή μας αυτή. Είναι βλάσφημο να διανοηθεί κανείς ικεσία για αρωγή, από μέρους των αρμοδίων της ιστοσελίδας της  Ιεράς αυτής Μητροπόλεως. «Ημείς δυνάμεθα, ούτοι ου δύνανται».

No comments:

Post a Comment