Monday, January 26, 2015

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΑΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ;


ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΑΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Η άρνηση του κ. Σαμαρά να παραδώσει το μέγαρο Μαξίμου με ειδική τελετή σχολιάστηκε ποικιλότροπα. 

Εντύπωση πάντως προξενεί η παχυλή άγνοια των δημιοσιογράφων -για να ακριβολογούμε όλων των δημοσιογράφων- που ασχολήθηκαν με το θέμα.

Μίλησαν για πρωτόγνωρο γεγονός. Αγνοούν προφανώς ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου αρνήθηκε να παραδώσει το μέγαρο Μαξίμου στον Κ. Μητσοτάκη όταν εξελέγη μάλιστα πρωθυπουργός με 48%.

Και όχι μόνον αρνήθηκε αλλά έδωσε εντολή σε όλους τους υπουργούς και τους υφυπουργούς του να κάνουν το ίδιο. 

Οπερ και εγένετο.

Βεβαίως το Σύνταγμα δεν προβλέπει την παράδοση του μεγάρου Μαξίμου και των υπουργείων στο νέο πρωθυπουργό και στους υπουργούς του. Ποιος είναι, όμως, ο πραγματικός λόγος που ο κ. Σαμαράς δεν ήθελε να παραδώσει το μέγαρο Μαξίμου στον κ. Τσίπρα;

1.) Ενα ενδεχόμενο είναι να μην είχε την ψυχική διάθεση να παραδώσει το Μέγαρο στον αντίπαλό του.

2.) Μια δεύτερη εκδοχή είναι ότι προσπαθεί να στείλει το μήνυμα ότι ανταποδίδουμε αυτά που μας κάνατε (καθότι ΠΑΣΟΚ του 1989=ΣΥΡΙΖΑ του 2015) επί Παπανδρέου. 

Αυτή η εκδοχή θα αποδειχθεί πολύ πιο πιθανή αν οι υπουργοί του κ. Σαμαρά ακολουθήσουν την παράδειγμα του τέως πρωθυπουργού.

3.) Μια τρίτη εκδοχή -κατά την άποψη του υπογράφοντος το άρθρο η πιο πιθανή- είναι ότι ο κ. Σαμαράς στέλλει προς τους εσωκομματικούς του αντίπαλους που θέλουν να τον διαμφισβητήσουν, αλλά και προς την κυβέρνηση, το μήνυμα ότι, όχι μόνον δεν θα παραιτηθεί από αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, αλλά αντίθετα σκοπεύει να ασκήσει σκληρή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση.

Η συνέχεια θα δείξει τον πραγματικό λόγο ή λόγους για τους οποίους ο κ. Σαμαράς αρνήθηκε να παραδώσει το μέγαρο Μαξίμου στον κ. Τσίπρα και ποιες επιπτώσεις θα έχει η στάση του έναντι της Εκκλησίας και της πατρίδας μας.

Αυτό που προπαντός μας ενδιαφέρει φυσικά είναι ποια στάση θα τηρήσει η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση -υπό οποιαδήποτε ηγεσία- για τα εθνικά θέματα, την παιδεία, τη γλώσσα και την Εκκλησία, επειδή -ως εικός- δεν τρέφουμε την παραμικρή εμπιστοσύνη προς τον κ. Τσίπρα.

No comments:

Post a Comment