Wednesday, January 14, 2015

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΠΑ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΠΑ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Στο κήρυγμά του την προπερασμένη Κυριακή, στην εκκλησία του Αγίου Ελευθερίου στο Μανχάταν, ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος μας είπε ότι ο Παναγιότατος έθεσε τρία θέματα στον Πάπα Φραγκίσκο κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Φανάρι με αφορμή την Θρονική εορτή του Οικουμενικού Θρόνου:

1.) Την καταδίκη της βίας, 
2.) την καταπολέμηση της φτώχειας, και, 
3.) την διάσωση της νεολαίας από τους κινδύνους που αντιμετωπίζει εξαιτίας του σύγχρονου τρόπου ζωής, ενώ αποσιώπησε πλήρως τα οικουμενιστικά αίσχη που πραγματοποιήθηκαν.

Σεβασμιότατε δεν μας τα λέτε καθόλου καλά και το ξέρετε.

Καταρχήν ας επισημάνουμε την σοβαρότητα του οικουμενιστικού αίσχους που έγινε στο Φανάρι με τη δική σας, δυστυχώς, παρουσία. 

Την ημέρα της εορτής του Αποστόλου Ανδρέα, την Θρονική Εορτή του Οικουμενικού Θρόνου, ο Πάπας Φραγκίσκος με ωμοφόριο στεκόταν στο αντιθρόνιο του Πατριαρχικού Ναού. Ο Παναγιότατος λειτούργησε με λίγους αρχιερείς, ενώ πλειάδα άλλων αρχιερέων στεκόταν στα στασίδια του ναού εν οις και η υμετέρα Σεβασμιότητα. Ο Παναγιότατος βγήκε από την Ωραία Πύλη και έδωσε στον Πάπα Φραγκίσκο λειτουργικό ασπαμό τον οποίο -όπως καλώς γνωρίζετε- ανταλλάσσουν μόνον οι συλλειτουργούντες αρχιερείς και όχι όσοι αρχιερείς βρίσκονται προσευχόμενοι στο ναό.

Απόδειξη τούτου είναι το γεγονός ότι ο Παναγιότατος αντάλλαξε λειτουργικό ασπασμό μόνον με τον Πάπα Φραγκίσκο! Οχι, όμως, με τους ορθόδοξους αρχιερείς που βρίσκονταν στον κυρίως ναό.

Είχαμε, λοιπόν, ημισυλλείτουργο με τον αιρεσιάρχη κατά τη Θρονική Εορτή του Οικουμενικού Θρόνου. Δεν μπορείτε, λοιπόν, να μας λέτε, Σεβασμιότατε, ότι ο Πάπας και ο Πατριάρχης συναντήθηκαν για να μιλήσουν για πρακτικά και κοινωνικά θέματα. Πραγματοποίηθηκε ένα φοβερό οικουμενιστικό αίσχος με τη δική σας δυστυχώς συμμετοχή.

Δεν είχα σκοπό να γράψω για το θέμα επειδή ήδη σας απάντησε ο “Ορθόδοξος Τύπος” όταν μιλήσατε για “ακραίους” που δεν αντελήφθησαν τι συνέβηκε, επειδή -σε γενικές γραμμές- με κάλυψε η απάντηση του “Ορθοδόξου Τύπου”. Κυρίως, όμως, επειδή αντελήφθηκα ότι η παρέμβασή σας στόχευε να εκτρέψει την κριτική όλων μας εναντίον του Παναγιότατου και να την στρέψει εναντίον σας.

Οταν, όμως, σας άκουσα να αναφέρεστε και πάλιν στο θέμα στο κήρυγμά σας, την προπροηγούμενη Κυριακή στον Αγιο Ελευθέριο, συνειδητοποίησα ότι πρέπει να σας απαντήσω.

Στο Φανάρι έγιναν πραγματικά οικουμενιστικά αίσχη -ακόμη και ημισυλλείτουργο- με αρχηγό αίρεσης, που επικύρωσαν στην πράξη την προδοτική για την Ορθοδοξία Συμφωνία του Μπαλαμάντ.

Θα χρειαστεί να επανέλθουμε -συν Θεώ- σύντομα για να σχολιάσουμε τα θέματα που είπατε ότι έθεσε ο Παναγιότατος στον Πάπα Φραγκίσκο για τη βία, τη φτώχεια και την προστασία της νεότητας.

No comments:

Post a Comment