Friday, January 2, 2015

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗ ΑΣΧΗΜΙΑ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΥΡΟΥ



ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗ ΑΣΧΗΜΙΑ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΥΡΟΥ

Του θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού
=====

Αλλα είχα στο μυαλό μου να παρουσιάσω σήμερα, αλλά έλα που τα γεγονότα βοούν και λέγουν; Ο λόγος για τα τερτίπια που έχουν γίνει εμμονές στο κλίμα της Μητροπόλεως Σύρου. 

Πρώτη λειτουργία του 2015, ανήμερα του Αγίου Βασιλείου κι η χορωδία, αντί των ιεροψαλτών, εν δράσει, συνεπικουρούμενη από τον τενόρο (Εκτός από πρωτοψάλτες, άρχοντες πρωτοψάλτες, λαμπαδάριους κτλ. έχουμε τώρα και τέτοιο οφίκκιο;) της διαβόητης φραγκοχορωδίας του Αγ. Γεωργίου Καρύτση. 

Ομως τα σπουδαιότερα επόνται. Δοξολογία επί τω νέω έτει, οικουμενιστική αυτή τη φορά. Εχουν βάλει, οι άνθρωποι το μικρόβιο, βαθειά μες την καρδιά τους. Κι ο παπικός “επίσκοπος” εκεί. Ελαφρά αξύριστος, με το κόκκινο σκουφάκι στο κεφάλι και μαύρη καμπαρντίνα. Μπορεί να λείψει ο Μάρτης από τη Σαρακοστή; Ο Σεβ. Σύρου εν ωμοφορίω και επιτραχηλίω και από κοντά ο παπικός. Αχρείαστη λεπτομέρεια για τον Σεβ. Σύρου το γεγονός ότι ο εν λόγω κύριος είναι αβάπτιστος. Τι λένε οι Κανόνες; Καθαρά και ξάστερα ότι δεν μπορούμε να συμπροσεχόμαστε με αιρετικούς, και δη καταδικασμένους από Οικουμενικές Συνόδους. 

Κόβει σταυροειδώς τη βασιλόπιτα ο Σεβασμιώτατος Σύρουκι ακολούθως παίρνει σειρά ο παπικός για να την κόψει κι αυτός. Να τον αφήσουμε να παραπονεθεί ότι τον παραγκωνίζουμε; Ε, όχι τέτοια πραγματα!!! Μερικοί είναι τυφλοί τα ώτα, τον τε νουν τα όμματα. 

Κι αυτή η χορωδία με τα “παραδοσιακά” άσματα; Πάλι το ναό βρήκε για τη συναυλία της; Στη φωτογραφία βλέπουμε ότι στην Αίθουσα του Θρόνου του μητροπολιτικού μεγάρου Σύρου ο Σεβασμιώτατος με το ωμοφόριο του, ένας ιερέας με το επιτραχήλιο του κι ο διάκονος με το οράριό του ετοιμάζονται να τελέσουν ακολουθία Ορθόδοξη. Ευλογία της βασιλόπιτας. Ερώτηση: Ο παπικός “επίσκοπος” τι δουλειά έχει να κάνει δίπλα σε Ορθόδοξο ιεράρχη; 

Με όλα αυτά τα τερπίπια των οικουμενιστικών κύκλων πρέπει δυστυχώς να ασχολούμαστε. Κι είναι τόσα πολλά που δεν ξέρεις τι να πρωτοπρολάβεις. Ορθόδοξοι κι αιρετικοί, “όλοι το ίδιο είμαστε”. Αυτό είναι το παράχορδο και κακόφωνο άσμα που τραγουδούν τα τελευταία χρόνια. Προεξάρχων της πανηγύρεως υπήρξε ο αλήστου μνήμης Μελέτιος Μεταξάκης. Οι σημερινοί απλώς ακολουθούν τοις εκείνου ρήμασι πειθόμενοι. Περιμένουν να το χωνέψουμε, να το αποδεκτούμε, να σιωπήσουμε. Ε δεν γίνεται. Θα τους τα ψάλλουμε, όχι χορωδιακά, αλλά μονόφωνα από όλες τις επάλξεις. Γι’ αυτό να είναι βέβαιοι. 

No comments:

Post a Comment