Sunday, January 25, 2015

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ



ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

«Ψήφισε αυτόν που υπόσχεται λιγότερα. Θα είναι ο λιγότερο απογοητευτικός» Bernard Baruch

Του Βασ. Χαραλάμπους - Οικονομολόγου
=====

Χαρακτηριστική ήταν η ρήση εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, στο Κρατικό κανάλι της Ελλάδας, το βράδυ των εκλογών, για την υπερβάλλουσα αναφορά περί ιστορικής νίκης ΣΥΡΙΖΑ: «Kαι στην Κύπρο είχαμε ιστορική νίκη Χριστόφια και μετά είδαμε τα αποτελέσματα». Τόσο σύντομος σχολιασμός, τόσο μικρή αναφορά, που σήμαινε όμως τόσα πολλά. Ο Friedrich Schiller αναφέρει σχετικά: «Οι ψήφοι πρέπει ζυγίζονται και όχι να μετριούνται», με ότι συνεπάγεται η σημασία των λόγων τούτων.

Όταν στην «Χώρα της Φιλοκαλίας», για να χρησιμοποιήσουμε την αναφορά της γαλλικής Le Monde (όταν έμπαινε η Ελλάδα στην ΕΟΚ), εκλέγεται ένα κόμμα με δεδηλωμένη την αθεΐα του, αλλά και το αντιεκκλησιαστικό του πλάνο, με συγκεκριμένες πολιτικές διακηρύξεις, οι φλύαροι σχολιασμοί περισσεύουν. 

Κόμματα στην Ελλάδα που ‘’ομολογούν’’ την αθεΐα τους, υπάρχουν κι άλλα. Όμως η αντιεκκλησιαστική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ έχει την πρωτιά. Και το ΚΚΕ πρεσβεύει ιδεολογικά τη αθεΐα, αλλ’ όμως κανείς βουλευτής του δεν ντύθηκε καρναβαλίστικα ιερέας, κρατώντας ένα μεγάλο κρασοπότηρο για να ειρωνευτεί την Θεία Κοινωνία. 

Αυτόν το βουλευτή οι ψηφοφόροι τον ψήφισαν, αφήνοντας εκτός Βουλής αξιόλογους πολιτικούς από διάφορα κόμματα. 

Στον ΣΥΡΙΖΑ είναι που μίλησε βουλευτής για επιπρόσθετη φορολόγηση των Ορθοδόξων Χριστιανών και όχι σε κανένα άλλο κόμμα. Κι όμως αυτό το κόμμα πήρε την πρωτιά.

Όποιος αγαπά την Ελλάδα και πονά τον Ελληνικό λαό, δεν τον απασχολεί η εκλογική ήττα του Α ή Β κόμματος, αλλά η δεινή θέση της Ελλάδας την επόμενη μέρα.

Ολίγες μέρες πριν της εκλογές ευχόμουν να ψηφίσει ο Ελληνικός λαός πολιτικά και όχι ‘’ψυχολογικά’’. Αυτό ο τρόπος ψηφοφορίας δεν συμφέρει ούτε και στο σημερινό νικητή των εκλογών. Είναι από όλους παραδεκτό, ακόμα και από τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων του, δεν ψήφισε με βάση το εκλογικό του πρόγραμμα, αλλά από αντίδραση. Καταμετρείται ποσοστό 20% εκατόν περίπου, που ψήφισε με βάση το εκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Ένα 80% ψήφισε από αντίδραση. 

Αυτό τι σημαίνει;

Οι απαιτήσεις όσων ψήφισαν ‘’ψυχολογικά’’ είναι πολύ μεγάλες και δεν θα ανεχθούν οπισθοχώρηση στις πάμπολλες δημαγωγικές προκηρύξεις του ΣΥΡΙΖΑ. 

Όσοι αγαπούν την Ελλάδα και πονούν τον Ελληνικό λαό, δεν στέκονται στις οποιεσδήποτε μειώσεις του Α ή Β  κόμματος, αλλά στη δεινή θέση της Ελλάδας που προδιαγράφεται από την εκλογική νίκη του κόμματος, με δεδηλωμένη αντιεκκλησιαστική του στάση, την επόμενη μέρα.

No comments:

Post a Comment