Tuesday, January 20, 2015

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ


ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Το πιο κάτω εκτενές άρθρο της κ. Σοφίας Βούλτεψη επισημαίνει με λεπτομέρειες πολλά σημαντικά θέματα που αφορούν την οικονομία, τη μετανάστευση, τα εθνικά θέματα κτλ. και τα οποία σχετίζονται με την επικείμενη άνοδο του κ. Τσίπρα στην εξουσία.

Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω πόσες από τις επαγγελίες της κολάσεως για την οικονομία που περιγράφει η κυρία Βούλτεψη θα μπορέσουν να βάλουν σε εφαρμογή οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ, επειδή υπάρχουν πολλοί αστάθμητοι παράγοντες, που είναι ενδεχόμενο να ανατρέψουν τους σχεδιασμούς τους. 

Ανησυχώ, όμως πολύ περισσότερο, για τα θέματα που έχουν σχέση 
1.) με την απολύτως βεβαία περιθωριοποίηση της Εκκλησίας, 
2.) με τον ορθόδοξο αποχρωματισμό του μαθήματος των Θρησκευτικών, 
3.) με τα αδίστακτα χριστιανομάχα και εθνομειοδοτικά χτυπήματα στην παιδεία και στη γλώσσα, 
4.) με τη διακοπή της μισθοδοσίας του κλήρου, 
5.) με την απροκάλυπτη θεομαχία και Εκκλησιομαχία, όπως ανησυχώ βαθύτατα 
6.) για το ξεπούλημα σε τιμής ευκαιρίας στους εχθρούς της πατρίδας μας όλων ανεξαίρετα των εθνικών μας θεμάτων, και
7.) Για τη μεταναστευτική τους πολιτική, η οποία αν εφαρμοστεί σε λίγα χρόνια θα μας καταστήσει μειοψηφία στην ίδια μας την πατρίδα.

Η άνοδος του κ. Τσίπρα είναι βεβαία. Απλά δεν ξέρουμε πόσο ευρεία θα είναι η πλειοψηφία που θα εξασφαλίσει στη νέα Βουλή.

Το σίγουρο είναι ότι όσο μεγαλύτερη πλειοψηφία εξασφαλίσει τόσο πιο επικίνδυνος θα καταστεί.

Εστω και τη δωδεκάτη παρά ένα λεπτό ας κάνουμε ότι μπορούμε για να περιορίσουμε την αυτοδυναμία και το εύρος της πλειοψηφίας που θα εξασφαλίσει.

Γράφει η κυρία Βούλτεψη:

“Κανείς να μην πει ότι παραπλανήθηκε. Μας τα έχουν πει όλα!

Αυτή είναι η μοναδική ίσως φορά στην μεταπολιτευτική Ιστορία μας που ο λαός δεν θα έχει καμιά δικαιολογία να δηλώσει (κατόπιν καταστροφής, βεβαίως) ότι παραπλανήθηκε.

Αν δηλαδή ο λαός αποφασίσει να φέρει στην πρώτη θέση τον ΣΥΡΙΖΑ, θα το έχει κάνει συνειδητά και γνωρίζοντας τα πάντα.

Όχι μόνο επειδή όλα έχουν εξηγηθεί ξανά και ξανά, αλλά και επειδή οι σημερινοί λαοπλάνοι, ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη του, τα έχουν πει όλα.

Έχουν δηλαδή φροντίσει να μην αποκρύψουν τίποτε.

Δεν έχει σημασία αν τη μια στιγμή λέει ο ένας το μεν και αμέσως διαψεύδεται από τον επόμενο.

Σημασία έχει ότι έχουν όλα καταγραφεί.

Και αυτό γίνεται συνειδητά εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ.

Έτσι:

Όταν θα σταματήσει η ρευστότητα προς τις τράπεζες από την ΕΚΤ και εκδοθούν έντοκα γραμμάτια τα οποία θα υποχρεωθούν να «αγοράσουν» οι καταθέτες, ο κ. Τσίπρας θα δηλώσει:

-Δεν σας είχαμε πει ότι θα πάμε σε βραχυπρόθεσμο δανεισμό; Εντάξει, είπαμε «οικειοθελώς», αλλά η πατρίδα κινδυνεύει και πρέπει να επιδείξετε τον αναγκαίο πατριωτισμό.

Όταν δεν θα λάβουν την δόση των 7,5 δις ευρώ και θα σκάσει το ομόλογο – οπότε θα χρεοκοπήσουμε – ο κ. Τσίπρας θα πει:

-Μα ένα σωρό πρωτοκλασάτα στελέχη μας δεν σας είπαν πως δεν θα πάρουμε τη δόση, διότι δεν θα δεχθούμε την τελευταία αξιολόγηση; Αυτό κάναμε. Σαν δεν καταλάβατε τις συνέπειες, είναι δικό σας πρόβλημα. Εγώ ο ίδιος σας είχα πει πως δεν θα παίρνουμε δόσεις για να πληρώνουμε δανεικά.

Όταν θα υποχρεωθούμε να βρεθούμε εκτός ευρώ, ο κ. Τσίπρας θα πει:

-Μα δεν διαβάσατε τις Πολιτικές μας Αποφάσεις και την Διακήρυξή μας για τις Ευρωεκλογές; Εκεί δεν επαναλαμβάναμε συνεχώς το «καμιά θυσία για το ευρώ»; Ε, υλοποιήσαμε την διακήρυξή μας.

Όταν δεν θα συμφωνήσουν με τους Ευρωπαίους (διότι ΔΕΝ θα συμφωνήσουν), ο κ. Τσίπρας θα πει:

-Μα δεν ακούσατε τον κ. Δραγασάκη που είπε πως αν δεν έλθουμε σε συμφωνία ως τον Ιούλιο – Αύγουστο, δεν θα πληρώσουμε τα ομόλογα; Ε, αυτό ακριβώς κάνουμε. Αν δεν ξέρατε πως αυτό συνεπάγεται χρεοκοπία; Δικό σας πρόβλημα.

Όταν θα στεκόμαστε στην ουρά για γάλα, όπως στη Βενεζουέλα, ο κ. Τσίπρας θα πει:

-Θυμάστε, είχα επισκεφθεί την Βραζιλία, την Αργεντινή και τη Βενεζουέλα και σας είχα πει πως αυτές οι χώρες βρήκαν εναλλακτικούς τρόπους για να βγουν από την κρίση με ανάπτυξη, απασχόληση και κοινωνική συνοχή. Σας το είχα πει πως αυτά είναι τα πρότυπά μου. Γιατί φωνάζετε τώρα;

Όταν δεν θα μπορούμε να εισάγουμε καύσιμα, πρώτες ύλες και φάρμακα και οι φτωχοί δεν θα μπορούν να υποβληθούν σε θεραπείες για σοβαρές ασθένειες, ο κ. Τσίπρας θα πει:

-Μα δεν διαβάσατε όλες τις Πολιτικές μας Αποφάσεις, όπου λέγαμε ότι θα αντισταθούμε στους εκβιασμούς και είμαστε σίγουροι ότι ο λαός θα μας στηρίξει; Γι’ αυτό δεν μας ψηφίσατε; Στηρίξτε μας, λοιπόν! Αυτό ψηφίσατε.

Όταν θα γίνει κάποια στραβή και θα βρεθούμε εκτός ΝΑΤΟ (με την Τουρκία εντός), ο κ. Τσίπρας θα πει:

-Καλά, δεν διαβάσατε όλα τα κείμενά μας, όπου λέμε πως θέλουμε απεμπλοκή από το ΝΑΤΟ και επιθυμούμε να αυτοδιαλυθεί; 

Όταν θα βρεθούμε εκτός των Συμμαχιών μας – οπότε θα γίνει δεκτή στο ΝΑΤΟ η ΠΓΔΜ – ο κ. Τσίπρας θα πει:

-Μα δεν διαβάσατε τα κείμενα που έχουν υπογράψει τα μεγαλοστελέχη μας, όπου τασσόμασταν κατά του βέτο στο Βουκουρέστι;

Όταν θα γεμίσει η χώρα λαθρομετανάστες και φτηνά εργατικά χέρια (αφού προηγουμένως θα τους έχουν δώσει «χαρτιά»), ο κ. Τσίπρας θα πει:

-Μα δεν διαβάσατε τις Πολιτικές μας Αποφάσεις και την Διακήρυξή μας για τις ευρωεκλογές, όπου σαφώς λέμε ότι θέλουμε να δώσουμε σε όλους χαρτιά, ότι θέλουμε να παρέχουμε σε όλους (ντόπιους και ξένους, ασφαλισμένους και ανασφάλιστους, με χαρτιά και χωρίς χαρτιά) ιατροφαρμακευτική περίθαλψη; Δεν διαβάσατε ότι θέλουμε Ευρώπη χωρίς σύνορα, χωρίς την Frontex, χωρίς τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις στη Μεσόγειο; – τόσες φορές τις κατήγγειλαν οι ευρωβουλευτές μας! Δεν είδατε ότι στην παρουσίαση στο Σίτι, είπαμε πως ο πέμπτος πυλώνας της ανάπτυξης είναι η απόδοση ιθαγενειών στους μετανάστες; Για ποιο λόγο φωνάζετε;

Όταν θα ματαιώσουν τις συμβάσεις για τους υδρογονάνθρακες, ο κ. Τσίπρας θα απαντήσει:

-Μα δεν σας είπαμε πως εμείς θέλουμε «δημοκρατικό ενεργειακό σχεδιασμό» αλά Τσάβες και αλά Λούλα;

Όταν θα καταργήσουν το all inclusive στον τουρισμό και οι τουρίστες που θέλουν αυτόν τον τρόπο διακοπών θα μεταφερθούν στην Τουρκία (κάτι που θα μας στερήσει 2 δις ευρώ τον χρόνο), ο κ. Τσίπρας θα πει:

-Καλά, δεν σας είπα σε όλους τους τόνους ότι θα καταργήσω το all inclusive;

Όταν οι μονομερείς ενέργειες, με πρώτη τη στάση πληρωμών – και οι συνέπειές τους – θα συμβούν, ο κ. Τσίπρας θα πει:

-Μα εγώ ο ίδιος σε σειρά συνεντεύξεών μου δεν σας είπα ότι αν οι συνομιλίες έλθουν σε αδιέξοδο, τότε θα διακόψουμε τις δαπάνες για την εξυπηρέτηση του χρέους, ακόμη και μονομερώς αν χρειαστεί; Αυτό κάναμε!

Όταν θα επιβαρυνθούν δυσανάλογα όσοι έχουν μια δεύτερη κατοικία, ένα εξοχικό στη Λούτσα ή ένα σπίτι στο χωριό, ο κ. Τσίπρας θα πει:

-Μα δεν σας είπα ότι από την φορολογία θα απαλλαγεί η πρώτη κατοικία; Είπα πόσο θα επιβαρυνθούν οι επόμενες;

Όταν θα αφοπλίσει την αστυνομία και θα δώσει τους αστυνομικούς βορά στις μολότοφ των κουκουλοφόρων, ο κ. Τσίπρας θα πει:

-Συγγνώμη, αλλά σας το είπαμε ξεκάθαρα: Οι αστυνομικοί που θα περιφρουρούν τις διαδηλώσεις θα είναι άοπλοι.

Και όταν δεν θα βρει κανέναν σύμμαχο να σχηματίσει κυβέρνηση και θα πάμε σε νέες εκλογές, ο κ. Τσίπρας θα πει:

-Μα σας το είχα ξεκαθαρίσει. Είχα πει πως δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι γι’ αυτό ζητώ αυτοδυναμία. Και σας το είχα πει και στη συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη: «Αν δεν υπάρξουν δυνάμεις που θα πουν πάμε να διαπραγματευτούμε, όχι να το υλοποιήσουμε, αναγκαστικά θα πάμε σε επόμενη εκλογική αναμέτρηση»!

Επομένως, δεν θα έχει κανείς καμιά δικαιολογία.

Και όσοι τώρα κλείνουν τα αυτιά τους ή λένε πως «ελάτε τώρα δεν θα κάνουν τίποτε από όλα αυτά, θα συμμορφωθούν», θα διαψευστούν οικτρά.

Διότι ο κ. Τσίπρας και η παρέα του αυτά ακριβώς θα κάνουν. 

Διαφορετικά θα τους δούμε σε έναν εσωτερικό σπαραγμό που δεν θα έχει προηγούμενο…

No comments:

Post a Comment